Πλούσιο μούσι, αυτό το στοίχημα

Μερικά απλά tips που αν τα βάλεις μπρος θα κάνουν το μούσι σου να φαίνεται πιο πυκνό.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος που δεν έχει πυκνό μούσι είναι το να αποδεχτεί ότι η γενειάδα του είναι λιγότερο φουντωτή από των άλλων. Ωστόσο, αν ανήκεις σε αυτήν την ομάδα, μπορείς πάντα να αξιοποιήσεις στο έπακρο ό,τι σου έδωσε η φύση και με τις παρακάτω συμβουλές να το κάνεις να φαίνεται πιο γεμάτο. 

Άφησε το μούσι σου να μεγαλώσει

Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να φαίνεται πραγματικά γεμάτο το μούσι σου. Κατά μέσο όρο, όμως, σε περίπου τρεις μήνες, το μήκος των γενιών σου θα είναι ικανό να σκεπάσει τις πιο αραιές περιοχές.

Περιποιήσου τα γένια σου

Οι τρίχες μεγαλώνουν ακανόνιστα, πράγμα που δεν δείχνει αισθητικά ορθό. Προμηθεύσου, λοιπόν, ένα καλό trimmer για να πάνε τα πάντα κατ’ ευχήν ή επισκέψου σε εβδομαδιαία βάση έναν καλό μπαρμπέρη.

Μάθε να χρησιμοποιείς ένα καλό balm γενειάδας

Όσο μεγαλώνεις τα γένια σου αλλά και αφού μεγαλώσουν, χρησιμοποίησε προϊόντα styling και θρέψης που θα τα δυναμώσουν και θα τα κάνουν να δείχνουν πιο όμορφα. Ένα καλό balm θα σου επιτρέψει να ελέγχεις τις ατίθασες τρίχες και να τις χτενίζεις σωστά πάνω από τις περιοχές που μοιάζουν με αποψιλωμένο δάσος.

Βούρτσισε το μούσι σου

Η κύρια λειτουργία μιας καλής βούρτσας μουσιού είναι το να διανέμει σωστά τα φυσικά έλαια στο στέλεχος της τρίχας. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση του όγκου, ως εργαλείο styling.

Βάψε το μούσι σου, δεν είναι ταμπού

Αυτή η συμβουλή δεν είναι για όλους, αλλά αν τα γένια σου φαίνονται πιο αραιά απ’ ότι είναι λόγω χρώματος ή διχρωμιών (π.χ. πολλές άσπρες ή πιο ξανθές τρίχες), μια βαφή σε φυσική απόχρωση θα σου επιτρέψει να τα τονίσεις τόσο όσο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα