5 tips για να δείχνουν πιο πυκνά τα λεπτά μαλλιά

Οι μόνες κινήσεις που θα χαρίσουν υγεία, δύναμη και αντοχή στις αδύναμες τρίχες σου.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 12 Δεκεμβρίου 2021

Από τα πιο ζόρικα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άντρες -μετά τα πρώτα -άντα- με τα μαλλιά τους είναι η αδύναμη, λεπτή τρίχα ή η κατά τόπους αραίωση ή και τα δύο μαζί. Ναι, και η ανεξέλεγκτη τριχόπτωση. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αντιθέτως, η ιδιαίτερη φροντίδα και οι λεπτοί, επιδέξιοι χειρισμοί είναι οι καλύτεροι φίλοι σου για να αντιστρέψεις -όσο περνάει από το χέρι σου- την κατάσταση και να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να ανακτήσουν τη χαμένη δύναμη, πυκνότητα και υγεία τους.

Ακολουθούν πέντε tips για να πετύχεις το σκοπό σου.

Μην λούζεσαι συχνά

5 tips για να δείχνουν πιο πυκνά τα λεπτά μαλλιά

Είναι λάθος να νομίζεις ότι το συχνό λούσιμο ενυδατώνει τα μαλλιά, όπως αυθόρμητα θα σκεφτείς. Αυτό που ουσιαστικά καταφέρνεις όταν λούζεσαι πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα -ειδικά όταν έχεις αδύναμα, λεπτά μαλλιά- είναι να απογυμνώνεις την τρίχα από τη φυσική λιπαρότητα που έχει ανάγκη.

> Διάβασε ακόμη: Κουρέματα για άντρες με λίγο μαλλί

Κάνε απολέπιση

Τα μαλλιά χάνουν τη δύναμη και τη λάμψη τους και αρχίζουν να πέφτουν, λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος στο κρανίο. Για να αντιστρέψεις την κατάσταση αυτή, ένα scrub ή αλλιώς ένα απολεπιστικό σαμπουάν θα σε βοηθήσει σημαντικά. Η χρήση του απλή: Πρώτα λούζεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν. Έπειτα, αφού τα ξεβγάλεις κάνεις μασάζ με το scrub στο κεφάλι σου με απαλές κινήσεις -σαν να λούζεσαι δηλαδή- και τέλος, ρίχνεις άφθονο νερό.

Απόφυγε τη χρήση λιπαρών προϊόντων styling

Επειδή η λεπτή τρίχα έχει μεγαλύτερη τάση για λιπαρότητα συγκριτικά με την "τροφαντή", καλό θα ήταν να μην φορμάρεις τα μαλλιά σου με προϊόντα που είναι βαριά και λιπαρά. Αναζήτησε πομάδα και πηλό με λεπτόρρευστη υφή και ένδειξη για "λεπτά, αδύναμα" ή "λιπαρά μαλλιά".

Κούρεψε τα μαλλιά σου κοντά

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΑΡΑΙΩΣΗ

Τόσο στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, όσο και σε εκείνη που έχεις αρχίσει να τα χάνεις, το κούρεμα που πάντα βοηθάει είναι το κοντό. Το "γιατί" προφανές: προκειμένου να διατηρήσεις το μήκος θα κουρεύεσαι συχνά, γεγονός που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ανανεώνονται, να μην χάνουν την λάμψη και την υγεία τους και να μην γίνουν ακόμη πιο αδύναμα.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η πολλή δουλειά τρώει τα μαλλιά σου;

Ζήτα τη γνώμη του κομμωτή σου

Προτού καταφύγεις στη λύση της επεμβατικής ιατρικής και της εμφύτευσης, μίλησε με τον κομμωτή σου, που οι τρίχες και η φροντίδα τους είναι η ειδικότητά του και επικοινώνησέ του τον προβληματισμό σου. Σίγουρα, θα βρει κάποια λύση ώστε να βελτιώσεις την εικόνα των αδύναμων μαλλιών σου, να προλάβεις τα χειρότερα και να καμουφλάρεις το πρόβλημα.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.