Πώς θα πετύχεις το κούρεμα των Peaky Blinders

Tommy Shelby θα γίνεις.

Αν είσαι fan των τηλεοπτικών σειρών που κυκλοφορούν εκεί έξω τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερες είναι οι παραγωγές της μικρής οθόνης που παραδίδουν εκτός από μαθήματα σεναρίου, σκηνοθεσίας και υποκριτικής στο Hollywood και μαθήματα στυλ σε όλους μας που τις παρακολουθούμε φανατικά.

Κι αν το Mad Men με τον Don Draper είναι η πρώτη στιλάτη σειρά που σου έρχεται στο μυαλό -άδικο, δεν έχεις-, το Peaky Blinders με τον Tommy Shelby και τη συμμορία του είναι ίσως η αμέσως επόμενη.

Η παραγωγή του BBC, (με την 5η σεζόν να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2019), διαδραματίζεται στο Μπέρμιγχαμ της δεκαετίας του '20 και αφηγείται τις περιπέτειες των μελών της συμμορίας των Peaky Blinders. Ουίσκι, ναρκωτικά, γκάνγκστερ, ποτοαπαγόρευση, λαθρεμπόριο, σεξ και πάρα πολύ ξύλο και πιστολίδι συνθέτουν την ατμόσφαιρα των επεισοδίων.

Ωστόσο, οι αληθινοί "πρωταγωνιστές" της ιστορίας είναι η μόδα, το στυλ και το αντρικό grooming στα καλύτερά του: μάλλινα three piece κοστούμια, μάο πουκάμισα, τα παπούτσια με αγκράφα, τραγιάσκες και το undercut κούρεμα στα καλύτερά του να φιγουράρει τόσο στο κρανίο του Cillian Murphy aka Tommy Shelby, όσο και σε εκείνο του Tom Hardyaka Alfie Solomons.

Ψήθηκες να το δοκιμάσεις; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Το κούρεμα

Πώς θα πετύχεις το κούρεμα των Peaky Blinders

To undercut ή αλλιώς skin fade θέλει τα πλαϊνά μαλλιά σου να είναι εντελώς ξυρισμένα και ένα λοφίο να στέκει υπερήφανο στην κορυφή του κεφαλιού σου. Μια παραλλαγή του undercut αποτελεί το δημοφιλές fade.

Όπως είχε εξηγήσει πρόσφατα στο Askmen η Whitney VerMeer, μια από τις κορυφαίες hairstylists στον κόσμο, σήμερα: "Πρόκειται για ένα κούρεμα που μετράει κοντά στον έναν αιώνα ζωής. Η διαφορά του τότε undercut με τη σύγχρονη εκδοχή του εντοπίζεται στο ότι η αντίθεση που κάνουν τα κοντοκουρεμένα μαλλιά αριστερά, δεξιά και πίσω με τα πιο μπόλικα στην κορυφή και το μπροστινό μέρος του κρανίου σου είναι σαφώς πιο έντονη".

Πώς θα το πετύχεις

Δώσε έμφαση στην πυκνότητα της τρίχας στην κορυφή του κεφαλιού, αλλά και στο "σβήσιμο" που υπάρχει στα πλάγια και στο σημείο του σβέρκου.

"Αν θέλεις να του χαρίσεις μια μοντέρνα πινελιά, προτίμησε να μην ξυρίσεις εντελώς τα μαλλιά στο σβέρκο, αλλά να τριμάρεις αρκετά. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να διαγράφεται ένα V στο πίσω μέρος του κεφαλιού", τονίζει ο Simon Crawford, hairstylist του Johnny's Chop Shop.

Επισημαίνει επίσης τη σημασία του να τριμάρεις κάθε δύο με τρεις εβδομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν οι τρίχες σου, τα μαλλιά στο πλάι.

Πώς θα το φορμάρεις

"Δεν χρειάζεσαι πολλά προϊόντα περιποίησης", σε συμβουλεύει ο Crawford και συνεχίζει: "Τα απολύτως απαραίτητα είναι τα εξής: Ένα σπρέι με βάση το θαλασσινό αλάτι, για να ψεκάσεις το λοφίο σου μόλις βγεις από το ντους. Αφού το στεγνώσεις με το πιστολάκι, πάρε μια μικρή ποσότητα αργίλου και με τα δάχτυλά σου χτένισέ το για να του χαρίσεις όγκο και κίνηση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.