Αν βγάζεις σπυράκια μπορεί να φταίνε τα λάθη που κάνεις στην περιποίηση

Υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που ερεθίζουν το πρόσωπο και το σώμα σου γεμίζοντάς το με αντιαισθητικά μπιμπίκια και κοκκινίλες.

Τι κι αν φροντίζεις να μην παραμελείς την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σου; Τι κι αν έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία για να εξοπλιστείς με όλα όσα θα πάνε ένα βήμα παραπέρα την grooming ρουτίνα σου; Σπυράκια, κοκκινίλες και λοιποί δερματικοί ερεθισμοί δεν λένε να εγκαταλείψουν την επιδερμίδα σου και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αγανακτισμένος -και με το δίκιο σου- "τι στο καλό φταίει και το δέρμα σου περνάει δεύτερη εφηβεία;".

Ψυχραιμία, κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου μήπως κάτι απ' όλα αυτά που κάνεις και που νομίζεις ότι βοηθούν το πρόσωπό σου να λάμψει, τελικά επιφέρουν το αντίστροφο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποια σαν αυτά που ακολουθούν παρακάτω δηλαδή...

Ξυρίζεσαι εντελώς λάθος

Πρώτον, δεν αποθηκεύεις σωστά το ξυραφάκι αφού το χρησιμοποιήσεις (το ξεπλένεις με νερό, το στεγνώνεις πολύ καλά και τοποθετείς από πάνω το καπάκι του) και αμελείς την αντικατάστασή του (πρέπει να το αλλάζεις μετά από τέσσερις χρήσεις), με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις λεπίδες βακτήρια και νεκρά κύτταρα. Δεύτερον, δεν προετοιμάζεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου. 

Δεν καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου

Κοινώς υποτιμάς την απολέπιση και όλα τα καλά που έχει να προσφέρει στο δέρμα σου, προκειμένου να είναι καθαρό, λαμπερό και υγιές. Κάνοντας σίγουρα μία φορά την εβδομάδα απολέπιση -μπορεί να χρειαστείς και δύο ανάλογα με το πόσο λιπαρό ή ξηρό είναι το δέρμα σου- με ένα ειδικό scrub, απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμίγμα και εξαφανίζεις τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα.

Και μην ξεχνάς το εξής: Πριν κάνεις απολέπιση, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καλό καθαριστικό προσώπου που να είναι συμβατό με την επιδερμίδα σου (κανονική, λιπαρή, ξηρή, ευαίσθητη).

Δεν δίνεις σημασία στην ενυδάτωση

Το αμέσως επόμενο βήμα μετά την απολέπιση είναι η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, που ζητά να δροσιστεί και να ανακουφιστεί. Στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ενυδατικές κρέμες προσώπου για άντρες για να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και στον τύπο δέρματός σου.

Επιλέγεις προϊόντα με οινόπνευμα και άρωμα

Το μόνο που καταφέρνεις με αυτό τον τρόπο είναι να πυροδοτείς ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στην ήδη ερεθισμένη επιδερμίδα σου. Η λύση είναι να επενδύσεις σε κρέμες, αφρόλουτρα και καθαριστικά προσώπου που δεν περιέχουν οινόπνευμα και τεχνητά συστατικά που προσδίδουν άρωμα και είναι περισσότερο φιλικά ως προς το pH του δέρματος.

Χρησιμοποιείς προϊόντα styling στα μαλλιά

Όταν ιδρώνεις, το τζελ, η πομάδα ή ο αφρός που έχεις βάλει στα μαλλιά σου για να τα φιξάρεις, υγροποιούνται και τρέχουν στο μέτωπο και στο υπόλοιπο πρόσωπό σου. Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με το οινόπνευμα που εμπεριέχει η πλειοψηφία των προϊόντων αυτών δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την ευαίσθητη επιδερμίδα σου. Συνεπώς, καλό θα ήταν να αποφύγεις τη χρήση τους μέχρι να εξαλείψεις το πρόβλημα ή να προτιμήσεις εκείνα που είναι υποαλλεργικά, αντιερεθιστικά, παρασκευασμένα από φυσικά υλικά.

Κάνεις ντους με λάθος τρόπο

Το νερό που θα ρίξεις στο σώμα σου δεν πρέπει να είναι ζεστό, επειδή κρυώνεις και προσπαθείς να ζεσταθείς. Εκτός κι αν θέλεις να αφυδατώσεις το δέρμα σου και να προκαλέσεις ερυθρότητα και κνησμό.

Φρόντισε λοιπόν να κάνεις ντους με χλιαρό νερό και επίλεξε ένα αφρόλουτρο που να ταιριάζει στα γούστα σου, να είναι ενυδατικό (να μην νιώθεις δηλαδή μετά το δέρμα σου να τραβάει), να μην περιέχει οινόπνευμα και άρωμα, όπως προαναφέραμε και να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.