Low, midi, high: Τα τρία στυλ του fade haircut

Δες τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες τους για να καταλήξεις σε εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 08 Αυγούστου 2019

Λίγα είναι τα αντρικά κουρέματα που έχουν προκαλέσει τέτοιο "θόρυβο" τα τελευταία χρόνια, όσο το fade. Έχει "φορεθεί" στα κεφάλια των πιο ζηλευτών για το στυλ τους αρσενικών -από τον David Beckham και τον Dominic Cooper μέχρι τον Brad Pitt και τους κυρίους που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο άρθρο- και έχει αναδειχθεί στην ίσως απόλυτη τάση στο αντρικό hairstyle.

Τι είναι όμως το fade haircut; Κυριολεκτικά μιλώντας, fade σημαίνει ξεθωριάζω, σβήνω. Στη γλώσσα της κομμωτικής, πρόκειται για το κούρεμα που δίνει έμφαση στην πυκνότητα της τρίχας στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ "σβήνει" έντονα στα πλάγια, διατηρώντας παράλληλα περισσότερο μαλλί στο σημείο του σβέρκου. Κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω μαζί με τα χαρακτηριστικά τους για να ανακαλύψεις ποια απ΄ όλες ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου.

Το low fade

Low, midi, high: Τα τρία στυλ του fade haircut

Το κούρεμα: Είναι το ίσως πιο κλασικό και "σοβαρό" fade, μιας και το σβήσιμο των μαλλιών είναι στο πιο χαμηλό επίπεδο του κεφαλιού, διαγράφοντας ένα ημικύκλιο από τη μέση του αριστερού αυτιού, το πίσω μέρους του αυχένα και τη μέση του δεξιού αυτιού.

Το χτένισμα: Ποικίλει ανάλογα με τις εκάστοτε προτιμήσεις, ωστόσο συνήθως τα μαλλιά της κορυφής δεν έχουν όγκο και μάκρος και διατηρούνται κοντά.

Η διάρκεια: Είναι η μικρότερη κι απ' τα τρία διαφορετικά στυλ fade. Λόγω του ότι το κοντό μήκος πρέπει να διατηρηθεί, οι επισκέψεις στον κομμωτή σου θα είναι αρκετά συχνές.

Το ιδανικό σχήμα προσώπου: Το low fade ταιριάζει σε οβάλ και μακρόστενα πρόσωπα, καθώς περιορίζει την ένταση του μήκους.

Το midi fade

ΦΕΪΝΤ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το κούρεμα: Εδώ, το σβήσιμο των μαλλιών ξεκινά από τη μέση του κεφαλιού για να καταλήξει στον αυχένα. Είναι έντονο και κατάλληλο για περισσότερο μοντέρνα και τολμηρά κουρέματα στην κορυφή του κεφαλιού, συγκριτικά με το low fade. 

Το χτένισμα: Μπορείς να παίξεις με διαφορετικά μήκη και εντάσεις στα μαλλιά της κορυφής, όπως να δημιουργήσεις ένα midi fade με pompadour χτένισμα, δηλαδή με τα μαλλιά να είναι πυκνά και μακριά, τραβηγμένα προς τα πίσω, ή με φράντζα ή κοντή αφέλεια -βλέπε taper fade.

Η διάρκεια: Είναι κατά κύριο λόγο φυσιολογική, με την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο να υπολογίζεται μετά από περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Το ιδανικό σχήμα προσώπου: Βασικά, αναδεικνύει όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά "φοριέται" διαφορετικά στο καθένα. Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, τότε φρόντισε να μην μακρύνεις πολύ τα μαλλιά της κορυφής σου, αλλά να τα διατηρήσεις σε ένα μεσαίο ύψος, ώστε το κεφάλι σου να μην δείχνει ακόμα πιο μακρόστενο απ' ότι ήδη είναι. Αν πάλι έχεις στρογγυλό πρόσωπο, κάνε ακριβώς το αντίθετο. Άσε το λοφίο σου να μακρύνει αρκετά -μην κάνεις σε καμία περίπτωση αφέλειες- για να χαρίσει ύψος στο πρόσωπό σου.

Το high fade

ΦΕΪΝΤ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το κούρεμα: Το σβήσιμο ξεκινά από το πάνω μέρος του κεφαλιού, από το ύψος δηλαδή του μετώπου. 

Το χτένισμα: Είναι σαφώς πιο εκκεντρικό και τολμηρό από τα προηγούμενα τρία, μιας και επιβάλλεται τα μαλλιά της κορυφής να είναι πυκνά, μακριά και με όγκο.

Η διάρκεια: Το συγκεκριμένο στυλ fade κρατά τη φόρμα του περισσότερο από κάθε άλλο. Σου επιτρέπει να ξανακαθίσεις στην καρέκλα του κομμωτή σου περίπου ενάμιση μήνα μετά την πρώτη σου επίσκεψη.

Το ιδανικό σχήμα προσώπου: Το στρογγυλό και το τετράγωνο. Θα δώσει ύψος στο πρώτο και θα λειάνει τις έντονες γωνίες στο δεύτερο.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα αφήσεις εκείνο το μουστάκι που θα έκανε υπερήφανο τον πατέρα σου

4 βήματα για σίγουρη επιτυχία σαν αυτή του Tom Selleck.

Τα πιο δημοφιλή κουρέματα για μακριά μαλλιά

Διάσημοι άντρες που άφησαν από λίγο έως πολύ μαλλί παραπάνω και τους βγήκε σε καλό.