Τα grooming trends του 2018

Όλες οι τάσεις στην αντρική περιποίηση που μας απασχόλησαν τη φετινή χρονιά.

Οι εποχές που η περιποίηση αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στις μέρες μας, οι άντρες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εικόνα τους, ενώ ολοένα και περισσότερα προϊόντα που αφορούν τις ανάγκες τους κατακλύζουν την αγορά, μαζί με συμβουλές από τους ειδικούς για τη σωστή φροντίδα προσώπου, μαλλιών και σώματος.

Δεδομένο αυτού και με αφορμή την αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του νέου έτους, συγκεντρώσαμε όλα όσα μας απασχόλησαν το 2018 σχετικά με τις κυρίαρχες τάσεις στο grooming.

Τα αιθέρια έλαια

Τα grooming trends του 2018

Μπορεί η χρήση των αιθέριων ελαίων αντί των κλασικών αρωμάτων να αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια μεγάλη τάση στην αρωματοποιία, ωστόσο ειδικά φέτος απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοφιλία. Κυρίως λόγω της γενικότερης στροφής που έχει πραγματοποιηθεί σε πιο φυσικά ως προς τον άνθρωπο και περιβάλλον υλικά. Σε αντίθεση με τα αλκοολούχα αρώματα σε σπρέι, τα υψηλής πυκνότητας αποστάγματα αιθέριων ελαίων δεν σε "μπουκώνουν" με το άρωμά τους, ενώ αρκούν μία με δύο σταγόνες στον καρπό ή το λαιμό για μία ήπια και ανθεκτική μυρωδιά.

Τα φύλλα μάσκας προσώπου

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αντί για τις κλασικές κρεμώδεις μάσκες, δοκίμασε τα φύλλα μάσκας που είναι πιο εύκολα στη χρήση και είναι εμποτισμένα με βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία, ικανά να επαναφέρουν τη λάμψη και την υγεία σε ένα θαμπό και κουρασμένο πρόσωπο Ό,τι ακριβώς έχει ανάγκη, δηλαδή, το δέρμα τους χειμερινούς μήνες, προκειμένου να μην χάσει τη λάμψη, την υγεία και την ελαστικότητά του.

Το λούσιμο με conditioner

ΜΑΛΛΙΑ ΛΟΥΣΙΜΟ

Λίγο τα προϊόντα styling, λίγο η εφίδρωση ειδικά αν γυμνάζεσαι, σε οδηγούν στο να λούζεις τα μαλλιά σου σχεδόν καθημερινά για να αισθανθείς καθαρός και περιποιημένος. Ωστόσο, το συχνό λούσιμο επηρεάζει αρνητικά το pH του τριχωτού της κεφαλής και αφυδατώνει τόσο το δέρμα όσο και την τρίχα. Γι' αυτό και δημιουργήθηκε το cleansing conditioner, μία μαλακτική κρέμα ιδανική όχι μόνο για να ενυδατώνει τα μαλλιά και να τα ξεμπερδεύει, αλλά και για να προσφέρει αυτή την αίσθηση καθαρότητας που νιώθεις όταν χρησιμοποιείς σαμπουάν.

Η ενυδάτωση με conditioner ξυρίσματος

ΓΕΝΙΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Δεν το χρησιμοποιείς μόνο για καταπραΰνεις το ερεθισμένο από το ξύρισμα πρόσωπό σου, αλλά για να βοηθήσεις τα γένια σου να διατηρηθούν πυκνά και υγεία, ενυδατώνοντας την κρυμμένη κάτω απ' αυτά επιδερμίδα, που συνήθως ξηραίνεται, ξεφλουδίζει και εμφανίζει αντιαισθητικά νεκρά κύτταρα. Προκειμένου λοιπόν η γενειάδα σου να είναι υγιής και πυκνή από μέσα προς τα έξω, κρίνεται απαραίτητη η περιποίησή της με ένα conditioner ξυρίσματος (shaving conditioner). Πρόκειται για μία μαλακτική κρέμα, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στα μαλλιά και κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές: τη στερεή και την υγρή. Η πρώτη χρησιμοποιείται σε στεγνό μούσι όπως τα προϊόντα styling, ενώ η δεύτερη σε βρεγμένο μούσι, αφού πρώτα το έχεις "λούσει" με ειδικό σαμπουάν.

Τα 90s κουρέματα

beckham

Το ίσως πιο δημοφιλές κούρεμα της δεκαετίας του '90 ήταν το καπελάκι, που φιγούραρε στα κεφάλια όχι μόνο των πιτσιρικάδων, αλλά και σε εκείνα διάσημων αντρών της εποχής, όπως των μελών του boy band Backstreet Boys -τι θυμηθήκαμε τώρα-, ακόμα και του David Beckham. Στο σύγχρονο hair styling, το καπελάκι συνεχίζει να επιβιώνει μέσα από το taper fade.

Το reverse faded beard

ΜΟΥΣΙ FADETo ίσως πιο δημοφιλές κούρεμα των τελευταίων ετών είναι αναμφίβολα το fade, με το μήκος των μαλλιών να σβήνει, είτε σταδιακά, είτε έντονα, από πάνω προς τα κάτω. To 2018, το συγκεκριμένο haircut βρήκε εφαρμογή και στις τρίχες του προσώπου μέσα από το reverse faded beard. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ανάποδο fade, με το μούσι να σβήνει από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από το πιγούνι στους κροτάφους, που είναι έντονα τριμαρισμένοι.

Το 70s μουστάκι

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Κονταροχτυπώντας στα ίσια τις πυκνές και μακριές γενειάδες, το αλά Tom Selleck πυκνό και καλοσχηματισμένο μουστάκι, αποτελεί το πιο δημοφιλές facial hair look της φετινής σεζόν. Τα 4 βήματα για να το πετύχεις τα βρίσκεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.