Τα κλασικά αρώματα που θα είναι πάντα στη μόδα

Οι αρωματικές δημιουργίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κόσμο της αρωματοποιίας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Φεβρουαρίου 2020

Θα το πάμε δια της ισοτόπου απαγωγής. Τα αρώματα που ακολουθούν δεν είναι trendy. Τα αρώματα που ακολουθούν δεν είναι εποχικά. Και δεν αποτελούν σίγουρα νέες αφίξεις στον κόσμο της αρωματοποιίας. Τα δέκα στον αριθμό αρώματα που ακολουθούν είναι κλασικά, αναγνωρίσιμα και αγαπημένα με χαρακτηριστική μυρωδιά -όσο και μπουκάλι- που δεν λέει να ξεθωριάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Hermès Terre d’Hermès

Τα κλασικά αρώματα που θα είναι πάντα στη μόδαΚυκλοφόρησε το 2006 και έγινε viral, ενώ ακόμα και σήμερα, σχεδόν 11 χρόνια μετά, συνεχίζει να γίνεται ανάρπαστο. Το Terre d’Hermes έχει ως βάση του το βετιβέρ, νότες κορυφής τα άνθη λεμονιού και πορτοκαλιάς για φρεσκάδα, μεσαίες νότες το πατσουλί και τον κέδρο για ξυλώδες άρωμα και το μαύρο πιπέρι για να ανάβει τα αίματα.

Chanel Bleu de Chanel

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΒαθύ, μυστηριώδες και έντονο. Οι νότες κορυφής είναι λεμόνι, μέντα, ροζ πιπέρι και γκρειπ φρουτ, οι μεσαίες νότες είναι τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και γιασεμί, ενώ οι νότες της βάσης είναι λάβδανο, σανδαλόξυλο, πατσουλί, βέτιβερ, θυμίαμα, κέδρος και λευκός μόσχος.

 

Prada L’Homme

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΜε τη δημιουργία του L’ Homme, ο γαλλικός οίκος απέδειξε επί του πρακτέου το 2016 ότι οι φλοράλ νότες (όπως εκείνες από ίριδα, γεράνι, νερόλι και πατσουλί) τελικά μπορούν να αποτελούν και αντρική υπόθεση.

 

Dior Sauvage

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΤόσο δροσερό για την ημέρα, χάρη στις νότες εσπεριδοειδών και το φρουτώδη χαρακτήρα του, όσο δυναμικό για το βράδυ, χάρη στις ξυλώδεις νότες του.

 

 

 

Ralph Lauren Polo

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΙδού η αρωματική δημιουργία που όρισε τη μυρωδιά των αντρών στα '70s και '80s. Ξυλώδες και πικάντικο, το Polo είναι πάνω απ' όλα ένα άρωμα δροσερό, που αποπνέει καθαριότητα χάρη στις νότες πεύκου που περιέχει.

 

Calvin Klein Obsession

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΑνατολίτικο και ξυλώδες, το Obsession φημίζεται για την ανθεκτικότητά του, καθώς ένα ψέκασμα αρκεί για να είσαι ευωδιαστός από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

 

Issey Miyake L’Eau d’Issey Pour Homme

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΥδάτινο και φρουτώδες, το L’Eau D’Issey βγήκε στην αγορά το 1994 από τον αρωματοποιό Jacques Cavallier. Η δροσιά και η φρεσκάδα που προσφέρει έχει παρομοιαστεί με εκείνη που νιώθεις όταν πέφτει καθαρό νερό πάνω στο δέρμα σου.

 

Jean Paul Gaultier Le Male

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΆρωμα θρύλος. Μπουκάλι επίσης. Όταν ο Jean Paul Gaultier επιστράτευε τον άγνωστο τότε -σήμερα, από τους πιο επιτυχημένους αρωματοποιούς στον κόσμου- Francis Kurkdjian να του δημιουργήσει το Jean Paul Gaultier Le Male, μάλλον δεν φανταζόταν θα στιγμάτιζε μία ολόκληρη γενιά, εκείνη των nineties.

Le Labo Santal 33

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑΠρόκειται για μία ουσιαστικά νέα αρωματική δημιουργία που καθιέρωσε ωστόσο την εταιρεία Le Labo στη βιομηχανία της αρωματοποιίας. Το Santal 33 είναι ένα ξυλώδες unisex άρωμα, που περιέχει σανδαλόξυλο, κέδρο, κάρδαμο, βιολέτα, πάπυρο, δέρμα, κεχριμπάρι και ίριδα.

 

Acqua di Parma Colonia

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑUnisex άρωμα που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1916 από το εμβληματικό ιταλικό brand, με νότες κορυφής το κίτρο και νότες βάσης το σανδαλόξυλο και το πατσουλί.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.