Κουρέματα και χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Χολιγουντιανά κεφάλια σου βάζουν ιδέες για την επόμενη αλλαγή στα μαλλιά σου.

Μπορεί το μήκος να αποτελεί τάση στο αντρικό hairstyling τα τελευταία χρόνια, με το κοντό και μακρύ καρέ να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς, ωστόσο ένα κοντό κούρεμα θα είναι πάντα μία κλασική και "ευκολοφόρετη" επιλογή, που ταιριάζει σε όλους. Ποια απ' όλα τα κοντά κουρέματα να προτιμήσεις; Και σε ποια χτενίσματα να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης;

Οι διάσημοι κύριοι που ακολουθούν παρουσιάζουν τα πιο στιλάτα. Κάποια απ' αυτά αποτελούν διαχρονικές αξίες, ενώ κάποια άλλα προτάσεις, που υπαγορεύουν οι τάσεις της εποχής.

To slicked-back με τη χωρίστρα στο πλάι του Chris Pine

Κουρέματα και χτενίσματα για κοντά μαλλιάΠρόκειται για ένα σοφιστικέ all time classic χτένισμα, που θυμίζει τα αρσενικά της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με τα μαλλιά να είναι ίσια και τραβηγμένα προς τα πίσω και τη χωρίστρα στο πλάι. Το κούρεμα είναι επίσης κλασικό και παραπέμπει στο στρογγυλεμένο κοντό, στο οποίο θα αναφερθούμε ακριβώς από κάτω.

 

 

Το κλασικό κοντό με τη χωρίστρα στο πλάι του Nikolaj Coster-Waldau

ΚΟΥΡΕΜΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΚΟΣΤΕΡ ΒΑΛΝΤΑΟΥΕίναι ιδανικό για όσους έχουν ίσια μαλλιά, επιζητούν ένα κούρεμα ασφαλές και κομψό, χωρίς εξεζητημένες ψαλιδιές. Αναδεικνύεται κυρίως όταν το αποτέλεσμα δεν είναι στιλιζαρισμένο, αλλά επιμελώς ατημέλητο, χρησιμοποιώντας δηλαδή τα δάχτυλά σου αντί για χτένα στο φορμάρισμα.

 

 

 

Το fade του Ryan Reynolds

ΚΟΥΡΕΜΑ ΡΑΪΑΝ ΡΕΪΝΟΛΝΤΣΕίναι το πιο hype κούρεμα των τελευταίων ετών που κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές. Αυτό είναι το κλασικό fade haircut με τα πλαϊνά μαλλιά να είναι έντονα τριμαρισμένα και εκείνα της κορυφής πυκνά και μακριά. 

 

 

 

Το pompadour fade με quiff του David Beckham

ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΠΕΚΑΜΕδώ, έχουμε ένα fade κούρεμα με quiff, το χαρακτηριστικό λοφίο, το οποίο είναι χτενισμένο σε στυλ pompadour με τα μαλλιά να έχουν όγκο και να είναι τραβηγμένα -προσοχή όχι κολλημένα- προς τα πίσω. Φυσικά, θα χρειαστείς πιστολάκι και ένα δυνατό προϊόν styling για να τα κρατήσει στη θέση τους.

 

 

To buzzcut του Pharell Williams

ΚΟΥΡΕΜΑ ΦΑΡΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΤο κλασικό κούρεμα με την ψιλή, εκείνο που έχει ταυτιστεί με την στρατιωτική θητεία. Το αποτέλεσμα είναι στρογγυλεμένο και το μόνο που πρέπει να προσέξεις, προτού το δοκιμάσεις είναι το κρανίο σου να είναι καλοσχηματισμένο. Μεγάλο ατού του, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κανένα προϊόν περιποίησης για να αναδειχθεί.

 

 

Το skin fade buzzcut του Zayn Malik

ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΑΛΙΚΕίναι ό,τι λέει η ονομασία του: η fade εκδοχή του buzzcut. Μία παραλλαγή του, με τα μαλλιά να είναι ξυρισμένα στο πλάι και στο πίσω μέρος στο ύψος περίπου που βρίσκονται τα φρύδια.

 

 

 

 

To taper fade του Orlando Bloom

ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜΠρόκειται για ένα συνδυασμό του mop top/french crop ή αλλιώς το γνωστό καπελάκι με το fade. Το αποτέλεσμα των μαλλιών στην κορυφή είναι στρογγυλεμένο ώστε να δημιουργείται στο μέτωπο μία διακριτική, κοντή αφέλεια. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.