Το Heuer Monaco του Steve McQueen έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Το ένα από τα έξι συνολικά ρολόγια του συγκεκριμένου μοντέλου που φόρεσε στον καρπό του ο θρύλος του Χόλιγουντ στην ταινία Le Mans.

Το πιο ακριβό ρολόι χειρός που έχει ποτέ δημοπρατήσει η TAG Heuer. Αυτόν τον τίτλο κέρδισε το Heuer Monaco, το ένα από τα έξι συνολικά ρολόγια του συγκεκριμένου μοντέλου που είχε φορέσει στον καρπό του ο θρύλος του Χόλιγουντ, Steve McQueen στην ταινία Le Mans του 1971. Βγήκε στο σφυρί από τον οίκο Phillips με έδρα την Νέα Υόρκη και πωλήθηκε έναντι 2.208.000 δολαρίων, την ώρα που οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 160.000 δολάρια.

Λίγη ιστορία για το εμβληματικό αυτό ρολόι

Το Heuer Monaco του Steve McQueen έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασίαTAG Heuer

Για την ιστορία να πούμε ότι το Monaco έκλεισε το 2019 μισό αιώνα ζωής, καθώς λανσαρίστηκε το 1969 από την Heuer (εκείνη την περίοδο η TAG δεν είχε ακόμη ενταχθεί στην εταιρική ονομασία). Επρόκειτο για ένα εξαιρετικό ρολόι που προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου της ωρολογοποιίας και όχι μόνο. Ήταν ένα πρωτότυπο σχέδιο, με πρωτοποριακό design που σύστησε στο κοινό δύο καινοτομίες: το αδιάβροχο καντράν σε τετράγωνη κάσα και την αυτόματη κίνηση χρονογράφου.  

"Όταν είδα την τετράγωνη κάσα κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι ιδιαίτερο", είχε αναφέρει ο τιμητικός πρόεδρος της Heuer και εγγονός του ιδρυτής της, Jack Heuer. Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του, το Monaco έκανε την εμφάνισή του στον καρπό του οδηγού αγώνων ταχύτητας, Jo Siffert, ενώ το 1971 σε εκείνον του McQueen στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, το Monaco δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. 

ΣΤΙΒ ΜΑΚΚΟΥΙΝ TAG Heuer Monaco ΡΟΛΟΪTAG Heuer

Όταν τον ρώτησαν ποιο ρολόι θέλει να φορέσει στην ταινία, αποκρίθηκε το Omega Speedmaster Professional, καθώς ήταν το πρώτο που ταξίδεψε στο φεγγάρι χάρη στον αστροναύτη Buzz Aldrin και στην αποστολή Apollo 11 του 1969. Ωστόσο, κάποιος από την παραγωγή τού υπενθύμισε ότι επειδή ήταν ήδη ντυμένος με τα χρώματα της Heuer -έτσι, ήταν τότε γνωστή η TAG Heuer- στη στολή του, αν επέλεγε ένα ρολόι διαφορετικής ωρολογοποιίας θα θεωρείτο χορηγία. Έτσι, ο ηθοποιός ζήτησε να ρίξει μία ματιά στη συλλογή Monaco της Heuer και αμέσως το μάτι του έπεσε στον χρονογράφο με την τετράγωνη κάσα και το μπλε καντράν. Η ενδυματολογική ομάδα της ταινίας το παρήγγειλε αμέσως μαζί με μερικά ακόμα μοντέλα της εταιρείας και ένα μυθικό ρολόι ξεκίνησε κάπως έτσι το ταξίδι του μέσα στις δεκαετίες και έγινε αθάνατο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα