Τα ρολόγια των πιο ισχυρών αντρών του πλανήτη

Τι ρολόι φορούν στον καρπό τους εκείνοι που μπορούν να έχουν όποιο θελήσουν;

Οι πιο ισχυροί άντρες του κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ρολόι τους αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει κάποιος πάνω τους. Κι αυτό γιατί είναι το αντρικό αξεσουάρ που μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητα αυτού που το φοράει, αλλά και ένα από τα ελάχιστα "κοσμήματα" που τους επιτρέπονται.

Ακόμα και αν ένα ρολόι δεν το κρατήσουμε στον καρπό μας για πάντα, αποτελεί ένα αντικείμενο το οποίο αποχωριζόμαστε με δυσκολία. Κι αυτό γιατί μας κρατάει συντροφιά ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες μας.

Εύλογο λοιπόν το ότι, ασυναίσθητα, όταν γνωρίζουμε κάποιον πρώτη φορά, κατά την χειραψία, ή ακόμα και όταν βλέπουμε κάποιον που θαυμάζουμε σε ένα περιοδικό, στην τηλεόραση ή ένα τετραγωνάκι του Instagram, το βλέμμα μας πέφτει πάντα στον καρπό του.

Τα μοντέλα που θα σας εκπλήξουν

Η ερώτηση που σιγοκαίει μέσα μας είναι μία. Άραγε, τι είδους ρολόγια φορούν στην προσωπική τους ζωή οι πιο ισχυροί managers στον πλανήτη; Προτιμούν σπάνια, συλλεκτικά κομμάτια που αξίζουν εκατομμύρια; Ή, μήπως, χρονογράφους που μπορούμε, με αρκετό κόπο αλλά μπορούμε, να αγοράσουμε κάποια στιγμή εσύ κι εγώ; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Jeff Bezos – Ulysse Nardin Gmt Big Date

Τα ρολόγια των πιο ισχυρών αντρών του πλανήτηUlysse Nardin

Ίδρυσε την Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, και την Blue Origin, μία start-up διαστημικών ταξιδιών. Επίσης, του ανήκει η εφημερίδα Washington Post. Και κάπως έτσι, καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος, λοιπόν, σε αυτό το σύμπαν που να μπορεί να αποκτήσει όποιο ρολόι θελήσει, εκείνος δεν είναι παρά ο Jeff Bezos. Παρόλα αυτά, στον καρπό του φέρει έναν χρονογράφο σε "περπατήσιμη" τιμή. Αν σε ενδιαφέρει, μιας και η παραγωγή του έχει σταματήσει, μπορείς να ψάξεις να τον βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών προς περίπου 6.000 Ευρώ.

Πρόκειται για έναν αυτόματο Ulysse Nardin Gmt Big Date. Διαθέτει ατσάλινη κάσα 42 χιλιοστών (όσες και οι ώρες αυτονομίας του), είναι αδιάβροχος στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, έχει παράθυρο για την ημερομηνία και ξεχωριστή ένδειξη για τα δευτερόλεπτα.

Warren Buffet – Rolex Day-Date

ROLEX DAY-DATERolex

Τον καρπό αυτού του ζωντανού θρύλου του κόσμου των επενδυτών, που τον περασμένο Αύγουστο έκλεισε τα 90 του χρόνια, δεν θα μπορούσε παρά να τον κοσμεί ένα ρολόι που να αποτελεί με τη σειρά του μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος ποτέ στη ζωή του: ένα χρυσό Rolex Day-Date.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε στην αγορά το 1956 και έγραψε ιστορία ως το πρώτο αυτόματο ρολόι χειρός που ήταν αδιάβροχο, είχε λειτουργία χρονομέτρου και διέθετε ξεχωριστά παράθυρα για την ένδειξη της ημέρας (με γράμματα) και της ημερομηνίας (με ψηφία).

Η σύγχρονη εκδοχή του αμέσως αναγνωρίσιμου σε έναν καρπό ρολογιού, μιας και έχει φορεθεί από πολιτικούς, στελέχη επιχειρήσεων και οραματιστές απ’ όλο τον κόσμο, κοστίζει 35.000 Ευρώ και ξεχωρίζει χάρη στο εμβληματικό President μπρασελέ και την κάσα των 40 χιλιοστών.

Satya Nadella – Breitling Colt

BREITLING COLT AVENGERBreitling Colt

Ο CEO της Microsoft έχει δώσει τη βάση της προσοχής του σε ένα ρολόι τόσο δυναμικό όσο και η επιχείρηση την οποία αντιπροσωπεύει. Το Breitling Colt που έχει περασμένο στον καρπό του, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος από το στιβαρό ντιζάιν και την τέλεια αξιοπιστία του, σχεδιάστηκε αρχικά για στρατιωτική χρήση. Ανήκει στη συλλογή Avenger, με τις τιμές για τα διάφορα μοντέλα του να ξεκινούν από τα 3.450 Ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.