Επενδύοντας σε καλά ρολόγια, μία έξυπνη κίνηση

Το μυστικό δεν είναι να αγοράσεις το πιο ακριβό ρολόι, αλλά να κάνεις την πιο σωστή επιλογή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 19 Φεβρουαρίου 2024

Τα ρολόγια, και οι συλλογές ρολογιών ανέκαθεν θεωρούνταν έκφραση κομψότητας και κύρους. Οι λόγοι δε, για τους οποίους η επένδυση σε ποιοτικά ρολόγια μπορεί να αποφέρει κέρδη, δεν είναι λίγοι. 

Ειδικότερα, σε έναν κόσμο όπου τα ρολόγια έχουν γίνει αληθινά έργα τέχνης, η αποκλειστικότητα και η φινέτσα που αντιπροσωπεύουν είναι ανεκτίμητη. Μάρκες όπως η Rolex, η Cartier, η Omega, η Chopard και η Patek Philippe δεν αποτελούν μόνο σύμβολα κύρους, αλλά και σταθερές επενδύσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το επενδυτικό ταμείο Precious Time, η ετήσια κερδοφορία μπορεί να φτάσει σε εντυπωσιακά νούμερα από 11 έως 20%.

Σε αντίθεση με άλλες επιχειρηματικές επιλογές, τα ρολόγια προσφέρουν μια πιο προσιτή είσοδο στον κόσμο των επενδύσεων για όσους διαθέτουν υψηλή αγοραστική δύναμη. Με αποδόσεις συγκρίσιμες με την αγορά ακινήτων, η επένδυση σε ρολόγια ξεχωρίζει ως μια ελκυστική επιλογή χαμηλού κινδύνου. Επιπλέον, η δυνατότητα απόλαυσης και επίδειξης αυτών των κομματιών προσθέτει ένα μοναδικό ατού σε αυτά.

Και φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις με το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο. Το κλειδί είναι η σωστή επιλογή. Οι καθιερωμένες μάρκες που υποστηρίζονται από εταιρείες κύρους, τα limited μοντέλα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες. Η εκμάθηση της ωρολογοποιίας και οι συμβουλές από ειδικούς είναι αυτά που εξασφαλίζουν μία έξυπνη επένδυση η οποία δεν αφορά μόνο τη μάρκα και το μοντέλο, αλλά και τη διαχρονικότητά της.

Η επένδυση σε ρολόγια υπερβαίνει την αγορά ενός οποιουδήποτε πολυτελούς κομματιού και συγκαταλέγεται στις έξυπνες κινήσεις. Το κλειδί είναι να γνωρίζεις την αγορά, να επιλέγεις με σύνεση και να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό αυτής της εμπειρίας και του "κυνηγιού".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.