Ο avant-garde, in-house μηχανισμός του εμβληματικού Monaco της TAG Heuer

Για πρώτη φορά στην πεντηκονταετή του ιστορία, το Monaco φοράει έναν in-house μηχανισμό.

Γράφει: Esquire Editors 19 Νοεμβρίου 2019

Μέσα στο 2019, η TAG Heuer γιορτάζει τα 50ά γενέθλια του θρυλικού Monaco με ειδικές εκδόσεις, αλλά και events σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η τελευταία προσθήκη βρίσκει το Monaco όχι μόνο με μια νέα εμφάνιση, αλλά και με μια πρωτιά από άποψη τεχνολογίας: Για πρώτη φορά στην πεντηκονταετή του ιστορία, το Monaco φοράει έναν in-house μηχανισμό.

Παράλληλα με αυτήν την κυκλοφορία, η ελβετική ωρολογοποιία παρουσιάζει και μια ακόμη, την τελευταία, έκδοση με Calibre 12. Το συγκεκριμένο ρολόι, ξεχωρίζει χάρη στο ανανεωμένο του design και το μοντέρνο γκρι καντράν του. Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει σε 1.000 μόνο κομμάτια.

Ο avant-garde, in-house μηχανισμός του εμβληματικού Monaco της TAG Heuer

Monaco Heuer 02

Συνδυάζοντας την καινοτομία με το πάθος για ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου, η TAG Heuer παρουσίασε τον Heuer 02, έναν in-house μηχανισμό, το 2017. Πλέον, αυτός ο μηχανισμός εξοπλίζει το νέο Monaco. Εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματος του Monaco, οι ωρολογοποιοί της TAG Heuer χρειάστηκε να ξανασχεδιάσουν το εσωτερικό της κάσας, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τον καινούργιο μηχανισμό.

Το Monaco Heuer 02, από ατσάλι, έρχεται και με ένα νέο καντράν με ιριδίζον μπλε χρώμα, που συμπληρώνεται από λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Κόκκινες λεπτομέρειες σε δευτερόλεπτα και στους δείκτες του χρονογράφου αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του ρολογιού.

tag heuer

Μonacο Calibre 12 Final Edition

O Calibre 12 πρόσφερε μια παραδοσιακή όψη στο Monaco, σε σχέση με τον αρχικό του μηχανισμό, τον Calibre 11. Ο λόγος ήταν η κορώνα, που στον 11 βρισκόταν στα αριστερά, ενώ με τον 12 πήγε στα δεξιά της κάσας. Η TAG Heuer παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του ρολογιού με Calibre 12. Διαθέτει ένα πανέμορφο γκρι καντράν που συνοδεύεται από μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Καθώς αυτή είναι η τελευταία έκδοση με τον συγκεκριμένο μηχανισμό, θα είναι περιορισμένη στα 1000 κομμάτια, με τον αριθμό του κάθε ρολογιού εγχαραγμένο στην πλάτη της κάσας.

In-house μηχανισμός της TAG Heuer: Calibre Heuer 02

Ο Heuer 02, ένας μηχανισμός που σχεδιάστηκε με στόχο τις επιδόσεις και εξελίχθηκε αποκλειστικά in-house, είναι μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης της TAG Heuer να υπηρετήσει την avant-garde ωρολογοποιία.

Η TAG Heuer ξεκίνησε να φοράει μηχανισμούς Heuer 02 με χρονογράφο στα avant-garde μοντέλα της. Ο Heuer 02 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και αποτελεί μια εξέλιξη του προκατόχου του, Heuer 01, που έκανε το ντεμπούτο του το 2009. Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού και της εξέλιξής του, ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός πιο λεπτού μηχανισμού με μεγαλύτερο power reserve που θα ήταν όμως εξίσου ακριβής με τον Heuer 01. Το αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη, in-house καινοτομία που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο manufacture της TAG Heuer, στο Chevenez. Αποτελείται από 168 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός τροχού διαφυγής και ένα κάθετο συμπλέκτη τροχών, δείγματα βελτιωμένων επιδόσεων σε ένα χρονογράφο.

Τα πέντε βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Calibre Heuer 02 της TAG Heuer είναι:

  1. - Power Reserve 80 ωρών, μια τεράστια αύξηση 30 ωρών σε σχέση με τον Heuer 01.
  2. - Λεπτότερος μηχανισμός, που επιτρέπει σχεδιασμό πιο λεπτών κασών. Ο Heuer 02 έχει πάχος 6,95 χιλιοστά, όταν ο Heuer 01 ήταν 7,3 χιλιοστά.
  3. - Κάθετος συμπλέκτης, που βελτιώνει την ακρίβεια των λειτουργιών έναρξης και τερματισμού του χρονογράφου.
  4. - Τροχός διαφυγής για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  5. - Συχνότητα 4Hz (ή 28.800 ταλαντώσεων την ώρα), για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια.

Εκτός από τις λειτουργίες του, ο Heuer 02 βελτιώθηκε και αισθητικά σε σχέση με τον Heuer 01. Η απόσταση ανάμεσα στα υποκαντράν είναι μεγαλύτερη, που επιτρέπει καλύτερη οπτική.

Πιστή στη δέσμευσή της για avant-garde ωρολογοποιία, η TAG Heuer συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα, και ο Calibre Heuer 02, ένα μείγμα καινοτόμου τεχνολογίας και αισθητικής, είναι το καλύτερο παράδειγμα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια TAG Heuer Monaco με 5 νέα μοντέλα

Ανάμεσά τους και το μοντέλο που κοσμούσε τον καρπό του Steve McQueen στην ταινία Le Mans.

To Patek Philippe Grandmaster Chime είναι το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο

Κατάφερε να πωληθεί κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής δημοπρασίας The Only Watch για το ποσό ρεκόρ των 31 εκατ. δολαρίων.