Το Seiko από το "Αποκάλυψη, Τώρα!" επιστρέφει δριμύτερο

Ένα θρυλικό ρολόι των 70s που φορούσε στον καρπό του ο Λοχαγός Willard.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 29 Απριλίου 2020

Οι συλλέκτες ρολογιών ένιωσαν πρόσφατα ένα τσίμπημα καρδιά, όταν μερικούς μήνες πριν, η Seiko ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναφέρει στην αγορά ένα θρυλικό ρολόι των 70s. Ποιο είναι τώρα αυτό; Πρόκειται για το καταδυτικό ρολόι που φορά στον καρπό του ο Λοχαγός Willard, ή αλλιώς ο πρωταγωνιστής του "Αποκάλυψη, Τώρα!" Martin SheenΌπως καταλαβαίνεις θα αρκούσε αυτό και μόνο για να μείνει στην ιστορία της ωρολογοποιίας αυτό το καταδυτικό ρολόι που λανσαρίστηκε το 1979 για πρώτη φορά. 

Το Seiko του Λοχαγό Willard, που οφείλει την τρομερή του φήμη στο κινηματογραφικό αριστούργημα του Francis Ford Coppola, αρχικά προοριζόταν να κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένο αριθμό ρολογιών και σε κόστος που θα άγγιζε περίπου τις 4 χιλιάδες ευρώ. Τελικά, η ιαπωνική εταιρεία το ξανασκέφτηκε και σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε ένα πιο ευρύ μέρος του κοινού να το κάνει δικό του. Μέσα στο 2020 έχει προγραμματιστεί μία περισσότερο προσιτή έκδοση του ρολογιού. 

Τα χαρακτηριστικά

Το Seiko από το "Αποκάλυψη, Τώρα!" επιστρέφει δριμύτερο

Τι ακριβώς, όμως, θα προσφέρει η σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού αυτού κομματιού; Δύο διαφορετικές εκδοχές του καντράν και της στεφάνης, μία μαύρη (SPB151) και μία πράσινη (SPB153), με μικρότερη και πιο λεπτή κάσα από το αυθεντικό "6105" και συνολικές διαστάσεις 42,7 m.m.

Αυτό τώρα έγινε πραγματικότητα χάρη στον μηχανισμό 6R35, ο οποίος λειτουργεί στις 21.600 δονήσεις ανά ώρα, με συνολική διάρκεια όχι λιγότερες από 70 ώρες. Το μπρασελέ έρχεται σε ανοξείδωτο ατσάλι για το SPB151 μοντέλο ή σε λάστιχο για το μοντέλο SPB153. Τέλος, η επιστροφή του Seiko που φόρεσε ο Λοχαγός Willard υπολογίζεται για τον Ιούνιο, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται από 1000 έως 1200 ευρώ. 

Από: Esquire IT

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Hamilton Pulsar, το πρώτο digital ρολόι στην ιστορία της ωρολογοποιίας

Η Hamilton αναβιώνει το αυθεντικό ψηφιακό ηλεκτρονικό ρολόι χειρός και μας παραδίδει το νέο Hamilton PSR.

50 χρόνια χρονογράφοι Tudor

Έχοντας λανσάρει τον πρώτο της χρονογράφο, τον Oysterdate, το 1970, η Tudor γιορτάζει μισό αιώνα στον κόσμο της απαιτητικής ωρολογοποιίας.