50 χρόνια χρονογράφοι Tudor

Έχοντας λανσάρει τον πρώτο της χρονογράφο, τον Oysterdate, το 1970, η Tudor γιορτάζει μισό αιώνα στον κόσμο της απαιτητικής ωρολογοποιίας.

Το πρώτο Oysterdate είχε ένα πολύ ενδιαφέρον concept: διέθετε έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό στο καντράν σε γκρι και μαύρο χρώμα, χρονομετρητή με διαβαθμίσεις 45 λεπτών, ενώ είχε και φωτιζόμενους ωροδείκτες σε σχήμα πενταγώνου, οι οποίοι έγιναν γνωστοί με την ονομασία Homeplate, μιας και θύμιζαν γήπεδο του μπέιζμπολ. Πέρα από την εμφανή ελκυστική εμφάνιση, ο χρονογράφος ξεχώριζε φυσικά χάρη στον ανθεκτικό μηχανισμό Valjoux 7734 με χειροκίνητο κούρδισμα, μια πραγματική καινοτομία της Tudor για εκείνη την εποχή.

50 χρόνια χρονογράφοι Tudor

Η δεύτερη γενιά ακολούθησε μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 1971. Αυτή τη φορά, η Tudor παρουσίασε τρεις νέους χρονογράφους με την ονομασία Monte Carlo – με τα καντράν τους να θυμίζουν τη ρουλέτα του καζίνο. Ο μηχανισμός τους ήταν η εξέλιξη του προηγούμενου, ο Valjoux 234. Παράλληλα, ξεχώριζαν εμφανισιακά χάρη στο συνδυασμό του μπλε και του ανοιχτού γκρι στη στεφάνη και στο καντράν.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ TUDOR Oysterdate Monte Carlo

Το 1976 η Tudor παρουσίασε τη σειρά χρονογράφων Prince Oysterdate που θα αποτελούσαν μια σημαντική καινοτομία για τη μάρκα: ήταν οι πρώτοι με αυτόματο μηχανισμό κουρδίσματος (Valjoux 7750) και χάρη στον ευμεγέθη ρότορα είχαν και πιο ογκώδες σχήμα. Οι φαν της μάρκας το βάφτισαν "Big Block" και αυτή η ονομασία του έμεινε. To 1995, παρουσίασαν μια νέα εκδοχή της σειράς Prince Oysterdate, τη Sapphire Chronographs, σε πιο λιτό σχεδιασμό, με κρύσταλλο από ζαφείρι και με τον ανανεωμένο μηχανισμό Valjoux 7750.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ TUDOR Prince Oysterdate Sapphire

Για την 40ή τους επέτειο, το 2010, παρουσίασαν το Heritage Chrono – ένα φόρο τιμής στον πρωτότυπο χρονογράφο, με σύγχρονη τεχνολογία, αλλά με τις αισθητικές λεπτομέρειες του αρχικού μοντέλου του 1970. Η εξέλιξη του σχεδίου ήρθε το 2013 με το Heritage Chrono Blue με μπλε καντράν και το μηχανισμό 2892, ενώ την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε και το Fastrider Black Shield, ο μαύρος σπορ χρονογράφος με τον προηγμένο σχεδιασμό εμπνευσμένο από την αισθητική μιας μηχανής Superbike.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ TUDOR Heritage Chrono Blue

Τέλος, το 2017, η Tudor παρουσίασε το νέο Black Bay Chrono, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σχέδιά της, με πιστοποιημένο ελβετικό χρονόμετρο, με τον αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5813 με αυτονομία 70 ωρών, αλλά και με νέο σχεδιασμό βραβευμένο από το Grand Prix d’ Horlogerie de Genѐve. Μια δίκαιη βράβευση μετά από 50 χρόνια καινοτομίας.

Black Bay Chrono ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ TUDOR

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.