Τα έργα και οι ημέρες του Jorge Lorenzo

Ο σπουδαίος Ισπανός αναβάτης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Ισπανός αναβάτης Jorge Lorenzo ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο 32χρονος δήλωσε ότι δεν νιώθει πια αρκετά καλά (από αγωνιστικής πλευράς) με τον εαυτό του για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα MotoGP. Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Grand Prix της Βαλένθια θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα. Ο Lorenzo δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη συνέντευξη τύπου όπου και έκανε γνωστή την απόφασή του στους δημοσιογράφους. Άλλωστε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 250cc (2006, 2007) και τρεις φορές στο MotoGP (2010, 2012, 2015) αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά που θα ζήλευε κάθε αναβάτης.

Όσο για τα επόμενα σχέδιά του; "Χειμωνιάτικες διακοπές σε κάποιο μέρος με ήλιο, πάντα πίστευα ότι η ζωή δεν περιορίζεται στις μηχανές" ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση του Lorenzo που σε λίγο καιρό θα μπει στο Hall of Fame. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Grand Prix της Χερέθ - εκεί, δηλαδή, που ξεκίνησε την καριέρα του αυτός ο θρύλος των δύο τροχών σε ηλικία μόλις 15 χρονών. Ας ρίξουμε όμως μία φωτογραφική ματιά στις έργα και τις ημέρες του σπουδαίου Ισπανού.

Η καριέρα του Jorge Lorenzo σε τίτλους

Τα έργα και οι ημέρες του Jorge Lorenzo
Το ντεμπούτο του 2002: Ήταν μόλις 15 χρονών όταν μπήκε για τα καλά στους επαγγελματικούς αγώνες ταχύτητας. Εδώ σε στιγμιότυπο από δοκιμαστικό γύρο.
Jorge Lorenzo 2
H πρώτη νίκη το 2006: Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς ανέβηκε για πρώτη φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των 250cc στο Grand Prix της Χερέθ. 
παγκόσμιο πρωτάθλημα Jorge Lorenzo
Πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής: Από την πρώτη νίκη στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα των 250cc, δεν χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για τον Ισπανό.
Lorenzo 1
To repeat του 2007: Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια. Εδώ, ντυμένος λεγεωνάριος, στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο.
MotoGp Lorenzo
Η μετάβαση στο MotoGP: Το 2008 είχε έρθει η ώρα να ανοίξει τα φτερά του για το πιο σπουδαίο πρωτάθλημα δύο τροχών. Εκείνη την χρονιά-ντεμπούτο βγήκε τέταρτος.
motogp 2010 lorenzo
To πρώτο πρωτάθλημα στο MotoGP: Το 2010 κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.
lorenzo 9
To δεύτερο: Κάτι που επανέλαβε το 2012 κερδίζοντας έξι φορές και ανεβαίνοντας 16 φορές στο βάθρο.
Lorenzo πρωτάθλημα
Το τρίτο: Σαν να μην έφτανε αυτό, το 2015 στέφθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στο μεγάλο βιβλίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από: Esquire ES | φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Luce: Τα χειρότερα σχόλια για την σχεδίαση της πρώτης ηλεκτρικής Ferrari

Έχει διχάσει ολόκληρο τον πλανήτη της αυτοκίνησης η πρώτη ηλεκτρική Ferrari Luce. Τα αρνητικά σχόλια για την εξωτερική της σχεδίαση πέφτουν βροχή και είναι πολύ σκληρά. Τόσο για τον σχεδιαστή όσο και για την Ferrari.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Αυτή είναι η Ferrari Luce, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το Maranello

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari, η Luce, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο όχι μόνο σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά και σε εκείνα της σχεδίασης και της τεχνολογίας αποτελώντας το πιο σημαντικό αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει η Ferrari εδώ και πολύ καιρό.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Ο πιλότος της F1 που θέλει να τρέξει στο Nurburgring αλλά δεν του το επιτρέπουν

Η σύγκριση με τον Verstappen μπορεί να άναψε τη συζήτηση, όμως η ομάδα της F1 θεωρεί ότι για νεαρό οδηγό δεν είναι ακόμα η ώρα.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Αυτό είναι το πιο γρήγορο αγροτικό του πλανήτη

Λέγεται Ram Rumble Bee SRT, έχει κινητήρα V8 και είναι μάλλον το πιο γρήγορο αγροτικό του πλανήτη με 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 280 km/h.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Πρώτες βόλτες, πρώτοι μπελάδες για τον Mbappe-Εμφανίστηκε με "λάθος" αυτοκίνητο

Ο Γάλλος superstar της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις πήρε δίπλωμα και ήδη έγινε viral, όχι για κάποιο γκολ, αλλά για το supercar που επέλεξε να οδηγήσει.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Αυτό θα είναι το νέο του αυτοκίνητο 1.000 ίππων

Ένα story, ένα hashtag και 1.000 ίπποι ήταν αρκετά για να "φουντώσουν" τα σενάρια γύρω από το επόμενο αυτοκίνητο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης