Το όνειρο της ελευθερίας πάνω σε δύο τροχούς

Μία έκθεση στο παλάτι Reggia di Venaria τιμά την μοτοσυκλέτα και τον αιώνιο μύθο της απόδρασης στον δρόμο, στο χώμα και στην πίστα.

Ο Robert Pirsig, ο Αμερικανός φιλόσοφος και συγγραφέας του μυθιστορήματος Art of Motorcycle Maintenance, τις αποκαλούσε "ένα σύστημα ιδεών φτιαγμένο από ατσάλι". Οι μοτοσυκλέτες της μεγάλης φυγής -ή και της ιλιγγιώδους ταχύτητας- δεν είναι τίποτε λιγότερο από το απόλυτο αντικείμενο του αντρικού πόθου, με τους τολμηρούς  σχεδιασμούς, το βρυχηθμό του κινητήρα και τα λαμπερά χρώματα των ρεζερβουάρ να αντιπροσωπεύουν την ελευθερία και την δίψα για απόδραση, μέσα από διαδρομές πέρα ​​από το άπειρο.

Κάθε μια από τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού θα τροφοδοτούν αιωνίως τα όνειρά μας, κυρίως χάρη στις θρυλικές ταινίες όπου κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση -από τις ροκάδικες τσόπερ στο Easy Rider και την Triumph Bonneville του Steve McQueen στη Μεγάλη Απόδραση-, αλλά και μέσα από τις ηρωικές κόντρες ταχύτητας στις αγωνιστικές πίστες του Moto GP -σαν την MV Agusta του Agostini, την Yamaha του Rossi και την Ducati του Stoner.

Το όνειρο της ελευθερίας πάνω σε δύο τροχούς

Αυτές ακριβώς τις μηχανές του ονείρου, μαζί με δεκάδες ακόμη μυθικά "εργαλεία" παρελθόντων ετών (όπως τη θρυλική Vespa του συγγραφέα Giorgio Bettinelli, πάνω στην οποία διέσχισε την απόσταση Ρώμη-Σαϊγκόν και τις θεόρατες enduro που πήραν πρωτιές σε αγώνες όπως το ράλι Paris-Dakar), θα τις δεις να στέκουν αγέρωχες και επιβλητικές στην έκθεση Easy Rider, στο παλάτι Reggia di Venaria στο Τορίνο, μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Πάνω από 50 μοντέλα μοτοσικλετών -αληθινά κλασικών έργων τέχνης- θα εκτίθενται σε αλληλεπίδραση με αβάντ-γκαρντ έργα σπουδαίων Ιταλών καλλιτεχνών σαν τον Mario Merz, τον Gianni Piacentino και τον Antonio Ligabue, με την έκθεση να ξεδιπλώνει την ιστορία της μοτοσυκλέτας μέσα από 9 θεματικές ενότητες: στυλ, σχεδιασμός, τεχνολογία, ταχύτητα, αμερικανικός μύθος, λάσπη, άσφαλτος, ελευθερία.

Κλείσε εισιτήρια για την έκθεση τώρα, εδώ.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης