Λίγες ημέρες απομένουν για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πρώτο εξολοκλήρου virtual παγκόσμιο τελικό της κορυφαίας bartending διοργάνωσης τον Ιούλιο. Το World Class, ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός και διαγωνιστικός θεσμός του κλάδου παγκοσμίως, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τον ελληνικό τελικό σε LIVE αναμετάδοση στις σελίδες του World Class Greece και της Bar Academy στο Facebook, που θα πραγματοποιηθεί και εδώ για πρώτη φορά σε virtual περιβάλλον.

Τετάρτη, 21 Απριλίου, 10:00-19:00

Μπορεί το 2021 να είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για τον χώρο αλλά
ταυτόχρονα αποτελεί και μια χρονιά ορόσημο στην πορεία του θεσμού στη χώρα μας, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 130 bartenders από 32 πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, για πρώτη φορά έτρεξε πιλοτικά το πρόγραμμα του Book Your Lab, μέσω του οποίου δόθηκε πρόσβαση στους συμμετέχοντες σε εργαστήρια και χώρους κλειστών bars για να τελειοποιήσουν τις παρασκευές τους και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Από τους 130 συνολικά διαγωνιζόμενους bartender που συμμετείχαν, δώδεκα ήταν αυτοί που με τις ευφάνταστες δημιουργίες ξεχώρισαν και εξασφάλισαν τη θέση τους στον ελληνικό τελικό. Και την Τετάρτη
21 Απριλίου, από τον φυσικό τους χώρο μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, θα κληθούν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή μέσα από μια σειρά τεσσάρων ιδιαίτερα απαιτητικών δοκιμασιών.

Εμπνευσμένη από την ανάδειξη των Apertivos και την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για προτάσεις σερβιρισμάτων χαμηλές ή και με μηδέν αλκοολικούς βαθμούς, στην πρώτη δοκιμασία οι φιναλίστ καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους Aperitivo Menu το οποίο θα περιλαμβάνει 4 σερβιρίσματα και θα βασίζεται στο Portfolio των "λευκών ποτών" με μάρκες όπως το Tanqueray No. TEN Gin, η Don Julio Tequila, η Cîroc Vodka, το
Ketel One Botanical Spirit και το Seedlip Non-Alcoholic Spirit.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν τόσο για το στήσιμο και σύνθεση του μενού τους όσο και για την πολυπλοκότητα και ευρηματικότητα των σερβιρισμάτων. Ακόμα μία χρονιά δε θα μπορούσε να απουσιάζει το Secret Challenge, μια ιδιαίτερη δοκιμασία η οποία παραμένει μυστική και θα αποκαλυφθεί live και στους δώδεκα φιναλίστ ταυτόχρονα, την ημέρα του διαγωνισμού από τους Reserve Brand Ambassadors.

Το πιο αναγνωρισμένο blended scotch ουίσκι, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια από τότε που ο ιδρυτής του, ο θρυλικός Περιπατητής ξεκίνησε το ταξίδι του από τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας, στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, το Johnnie Walker Black Label αποτελεί τη βάση για τη δοκιμασία Canned Cocktail. Σε αυτή, οι 12 φιναλίστ καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους ανθρακωμένα RtD (Ready to Drink) Johnnie Walker Black Label Highball, το οποίο να εμπνέεται από την ιστορία του Brand.

Μέσα από τις παραπάνω δοκιμασίες, οι τρεις διαγωνιζόμενοι που θα συγκεντρώσουν συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία, θα συμμετάσχουν στην τέταρτη και τελευταία καθοριστική δοκιμασία, η οποία παραμένει κρυφή και θα ανακοινωθεί στην τελική τριάδα λίγο πριν την έναρξή της.

Οι φιναλίστ bartenders που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό
διεκδικώντας τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2021
είναι οι ακόλουθοι:

  • Βαβαδάκης Γιάννης (Ηράκλειο, Κρήτη)
  • Γινάργυρος Νίκος (Παξοί)
  • Θεοδοσόπουλος Γιάννης (Τρίπολη)
  • Καραφουλίδης Αναστάσης (Αθήνα-Μύκονος)
  • Ματιάτος Κωνσταντίνος (Αθήνα)
  • Μιγκλής Παναγιώτης (Αθήνα),
  • Πενίκης Βαγγέλης (Θεσσαλονίκη)
  • Σιδέρης Αθανάσιος (Λάρισα)
  • Ταράσης Χρήστος (Κέρκυρα)
  • Φιλίππου Δημήτρης (Ηράκλειο, Κρήτη) 
  • Χόνδρος Παύλος (Θεσσαλονίκη)

Τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες οι δώδεκα φιναλίστ καλούνται να αναδείξουν το ταλέντο, την γνώση και τις δεξιότητές τους. Παρακολουθήστε LIVE σε ζωντανή αναμετάδοση τις προσπάθειες των 12 φιναλίστ μέσα από την σελίδες του World Class Greece και της Bar Academy στο Facebook, την Τετάρτη, 21 Απριλίου, 10:00-19:00.