48.363.376. Τόσα ακριβώς είναι τα views που έχει -μόνο- στο Youtube το freestyle κομμάτι Make a Pose του Don Xhoni. Πριν από αυτά, είχε ήδη προλάβει να τερματίσει το virality στο TikTok, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν σε κάθε feed, ανεξαρτήτως προτιμήσεων του χρήστη. Δεν είναι το μόνο τραγούδι του Don Xhoni που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα από όλα, να πέσει το βίντεο.

Ωραία, προχωράμε.

Το προφίλ

O Xhonatan Isufi -όπως είναι το πλήρες όνομα του Don Xhoni- γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 2000 στο Ντρένας της Πρίστινα, στο Κόσοβο, με την καταγωγή των γονιών του να είναι από το μικρό χωριό Çikatovë e Re. Τον Ιούλιο του 2020 συνεργάστηκε με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Enca Haxhia, στο single Break Down της τελευταίας, που έγινε γρήγορα επιτυχία στη γείτονα χώρα

Αυτά πριν σκάσει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου το Make a Pose, για το οποίο διάβασες προηγουμένως.

Γιατί έγινε viral

Το freestyle του Don Xhoni είναι ένα mix με αγγλικά και αλβανικά, με το συνηθισμένο αντικείμενο σε αυτές τις περιπτώσεις - όχι, δεν πρόκειται περί υψηλής διανόησης, οι στίχοι του μιλούν για Καλάσνικοφ και συναφείς δραστηριότητες.

Λογικό, θα πει κανείς, κρίνοντας από το κοινό στο οποίο απευθύνεται και το ύφος του genre γενικότερα, που 'σηκώνει' τέτοιου είδους υπερβολές. Αυτά άλλωστε 'πουλά' και ο ίδιος στο Instagram. 

 

 

Αλλά, δεν αναιρούν το ξεκάθαρο ταλέντο που φαίνεται να διαθέτει. Έχει επίσης το attitude, το flow, τη θεατρικότητα και το σθένος να το υποστηρίξει κατά την ερμηνεία του. Τόσο, που μερικοί από τους πιο γνωστούς τύπους που αξιολογούν αντίστοιχες προσπάθειες στο Youtube, όπως ο Robert Spoor, έχουν πάθει την πλάκα τους μαζί του. 

Well played Don Xhoni.