Το πριγκιπικό ζεύγος των Beyoncé και Jay-Z ετοίμαζε κάτι καινούργιο εδώ και αρκετό καιρό. Βούιζαν και οι πέτρες στο παγκόσμιο ίντερνετ πώς -αργά ή γρήγορα- το νέο κοινό τους χτύπημα θα ταρακουνούσε τη μουσική βιομηχανία. Τελικά, ο αναμενόμενος σεισμός συνέβη το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους με τίτλο On the Run II: το νέο τους άλμπουμ είναι εδώ.

Οι δύο τους ντύθηκαν με τα ρούχα της περσόνας των The Carters για να ερμηνεύσουν τον δίσκο Everything is Love. Το πρώτο video clip που κυκλοφόρησε έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο Apes**t -με τους απαραίτητους αστερίσκους λόγω της ιντερνετικής λογοκρισίας. Αν τώρα περίμενες να βρίσκονται σε κάποιο σπίτι στην αμερικανική suburbia ή πίσω στα γκέτο που μεγάλωσε ο Jay-Z πέφτεις πολύ έξω. Το μουσείο του Λούβρου είναι το μέρος όπου παρουσιάζουν τόσο τις νέες μουσικές τους ανησυχίες όσο και τη σχέση τους που μοιάζει να έχει μπει σε φάση ηρεμίας μετά τις καταιγίδες.

Τα διεθνή μέσα έχουν καλωσορίσει τον νέο δίσκο, που ακούγεται πολύ περισσότερο χιπ χοπ και λιγότερο R&B στις πρώτες ακροάσεις, σα να πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερης τριλογίας, η οποία ξεκίνησε με το τρομερά επιτυχημένο Lemonade της Beyoncé (με σαφείς στιχουργικές αναφορές στα συζυγικά φάουλ του άντρα της) και συνεχίστηκε με το 4:44 του Jay-Z (με στίχους γεμάτους μεταμέλεια) για να κλείσει όπως όλα δείχνουν με το Everything is Love.

Η αλήθεια είναι πώς οι μουσικές τους κινήσεις είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες και ριψοκίνδυνες. Μένει, τελικά, να αποδειχθεί τα χρόνια που έρχονται αν κατάφεραν να κάνουν τέχνη μέσα από την κοινή τους ζωή ή αν όλο αυτό ήταν μια υπερφίαλη έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας. Για την ώρα όμως ας μείνουμε στο Apes**t που έχει πάρει μερικά ωραία μαθήματα από το trap της Ατλάντα. Για τα υπόλοιπα υπάρχει καιρός ακόμα -θα τα κρίνουν άλλωστε οι μουσικοί ιστορικοί του μέλλοντος.