H Dua Lipa κυκλοφόρησε τον pop δίσκο που είχαμε ανάγκη

Γιατί ο τίτλος του Future Nostalgia τα λέει όλα από μόνος του.

Την ίδια ώρα που η Lady Gaga αποφασίζει ότι δεν είναι καιρός για νέες κυκλοφορίες, καθυστερώντας το νέο της άλμπουμ, η Dua Lipa κάνει ακριβώς το αντίθετο: Βγάζει έναν δίσκο στο αποκορύφωμα (;) της καραντίνας και του κορονοϊού. Γιατί, τελικά, τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη λίγη ανεβαστική pop με χορευτική διάθεση και -κυρίως- τόνους νοσταλγίας.

Άλλωστε, το είχε δηλώσει και η ίδια πολύ πριν κυκλοφορήσει το Futute Nostalgia στις 20 Μαρτίου: "Ο δίσκος θα είναι ένα pop άλμπουμ που μοιάζει με μάθηματα χορού". Κάτι που εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα δύο βίντεοκλιπ που έχουν κυκλοφορήσει, το ευχάριστα εφηβικό Break my heart και το Physical· έναν σύγχρονο disco ύμνο με υπνωτιστικά beats που κλείνουν στο μάτι, τουλάχιστον στην αρχή του κομματιού, προς το σημερινό hip hop. 

Pop χρώματα, disco μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό, εικόνες φόρος τιμής στα 80s, πολλές και διαφορετικές επιρροές (από Madonna και Moloko μέχρι Outcast), ανεβαστική διάθεση, ασταμάτητοι χορευτική ρυθμοί που όμως δε χρειάζεται να είσαι σε κάποιο club για να τους απολαύσεις. Μπορείς να το κάνεις και στο σαλόνι που βρίσκεσαι κλεισμένος όσο εκτελείς το καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής (το οποίο μπήκε στη ζωή σου με σκοπό να σε κρατήσει μακριά από την τρέλα). 


Η Dua Lipa μπορεί να περηφανεύεται πως -αν εξαιρέσει κανείς την Billie Eilish- είναι η νέα αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της pop.


Το Future Nostalgia της 24χρονης Βρετανής με καταγωγή από το Κόσοβο τα λέει όλα από τον τίτλο του και μόνο. Η (εμπορική) pop εδώ και καιρό προσπαθούσε να βρει ξανά τα πατήματά της όχι τόσο στην πρωτοπορία όσο τα μαθήματα περασμένων δεκαετιών. Έτσι, η Dua Lipa το έκανε πραγματικότητα  - όχι κατά κάποιο ποσοστό αλλά στο 100%.

Γιατί, τελικά, στις παράξενες μέρες που ζούμε η νοσταλγία είναι ένας τρόπος για να μη βουτήξουμε το κεφάλι μας κάτω από το νερό της θλίψης. Για αυτό και μόνο, αν όχι για κάτι άλλο, η Lipa μπορεί να περηφανεύεται πως -αν εξαιρέσει κανείς την Billie Eilish- είναι η νέα αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της pop.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.

Το Dune: Part Two είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του 2024 έως τώρα

Το sequel του Denis Villeneuve είναι πλέον κοντά στα 700 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Γραφει Παυλος Κρουστης