Σκηνοθέτιδες διαφορετικών γενεών ανανεώνουν ένα χώρο στον οποίο οι γυναίκες δημιουργοί προσπαθούν από πάντα να διαρρήξουν τα ανδροκρατούμενα σκηνοθετικά κατεστημένα. Προσανατολισμένες στην ουσία και με την καινοτομία στο επίκεντρο, εκφράζουν τα αισθητικά ιδεώδη της εποχής μας, αποτελώντας τον δημιουργικό πυρήνα του Εθνικού Θεάτρου για τη θεατρική σεζόν που διανύουμε.
Ελένη Ευθυμίου
Υπέρμαχος ενός ερευνητικού θεάτρου με κοινωνικό προσανατολισμό, η Ελένη Ευθυμίου σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ υποκριτική, σκηνοθεσία και κλασικό τραγούδι. Άρχισε να χτίζει όνειρα, να ασκεί τα εκφραστικά της μέσα και να δίνει αξία στο νόημα της επικοινωνίας, δουλεύοντας ομαδικά.
Με τους Εν δυνάμει, την κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, πραγμάτωσε την επιθυμία της για συμπερίληψη του διαφορετικού στο χώρο των τεχνών και στην κοινωνία. Στην παράστασή της "Φουέντε Οβεχούνα" (έως 23/1), συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός με σύνδρομο Down, η Λωξάντρα Λούκας.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr