Εννέα συνολικά ταινίες κάνουν πρεμιέρα από σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου στα θερινά σινεμά. Εξ αυτών οι πέντε είναι νέες ταινίες και οι τέσσερις επανεκδόσεις κλασικών φιλμ. Η ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι η περιπέτεια "Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος" για έναν από τους πλέον διαβόητους φυγάδες στην ιστορία της Αυστραλίας.

Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος

Ο πρωταγωνιστής του οσκαρικού 1917 του Sam Mendes, George MacKay στον ρόλο του Αυστραλού λήσταρχου Ned Kelly, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Justin Kurzel. Ενός εξαγριωμένου για την άδικη σύλληψη της μητέρας του νεαρού, που στρατολογεί μια ομάδα μαχητών για να σχεδιάσει μια από τις πιο τολμηρές και αμείλικτες επιθέσεις της σύγχρονης ιστορίας.

Πουλιά στον αέρα

Ο σπουδαίος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και πολυαγαπημένος του ελληνικού κοινού (φέτος παίχτηκαν 4 έργα του στις αθηναϊκές σκηνές) Georges Feydeau, τώρα και στη μεγάλη οθόνη με μία κωμωδία για τις ερωτικές σχέσεις και την απιστία.

Ρουά Ματ

Η ιστορία ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χωρίς τη μητέρα του και χωρίς τον πατέρα του, μακριά από το σπίτι, από τις ρίζες του και τη γλώσσα του. Αυτή είναι η ιστορία του Φαχίμ, μια δυνατή μαρτυρία για την πατρότητα, την καλοσύνη των ξένων και τη θαρραλέα βούληση ενός μικρού αγοριού να πετύχει. 

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Ερωτικό, νεο-νουάρ θρίλερ, που αφηγείται την ιστορία ενός κριτικού τέχνης, και μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που ταξιδεύει στην Ευρώπη. Μαζί ταξιδεύουν στη Λίμνη Κόμο, για να συναντήσουν έναν συλλέκτη, ο οποίος θα τους αποκαλύψει πως είναι πελάτης του Τζερόμ Ντέμπνι και θα τους αναθέσει μια όχι και τόσο εύκολη αποστολή. Στον ρόλο του συλλέκτη ο Mick Jagger στην κινηματογραφική του επιστροφή μετά από είκοσι χρόνια.

Γυναικεία Υπόθεση

Μία παρέα γυναικών δημιουργούν μία χορωδία στο σπίτι, την ώρα που οι σύντροφοί τους υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Άθελά τους, βρίσκονται ξαφνικά προσκήνιο των εξελίξεων και γίνονται είδηση στα μέσα ενημέρωσης. 

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα

Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών προσπαθεί να ξελογιάσει έναν συντηρητικό Βρετανό δικηγόρο για να της αποκαλύψει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. 

Έγκλημα κάτω από τον ήλιο

Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεϊ ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό της Agatha Christie, φαίνεται ν΄ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. 

Μετά τα μεσάνυχτα

Daphne du Maurier. Julie Christie και Donald Sutherland στην κατά πολλούς κακλύτερη βρετανική ταινία τρόμου σκηνοθετημένη από τον Nicolas Roeg. Η ιστορία αφορά ένα ζευγάρι που βρίσκεται στη Βενετία για να εργαστεί για την αναστήλωση μιας εκκλησίας, όταν ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπο με παράξενα μεταφυσικά συμβάντα. 

Έκλειψη

Στην τελευταία ταινία της Τριλογίας της Αποξένωσης, ο Michelangelo Antonioni σκηνοθετεί τους Alain Delon και Monica Vitti στη Ρώμη και στη Βερόνα, όπου ζουν έναν εφήμερο έρωτα. Χαρακτηρισμένη από τον Martin Scorsese ως η πιο τολμηρή ταινία της τριλογίας, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του σκηνοθέτη.