Έξι νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι "Το κόλπο του αιώνα", που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μας έρχεται από την μακρινή Αργεντινή.

Το κόλπο του αιώνα

Συνδυάζοντας ιδιοφυείς ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις, "Το κόλπο του αιώνα" εμπνέεται από μια απίστευτη, κι όμως αληθινή, θρυλική ληστεία για να στήσει μια απολαυστική κωμική περιπέτεια που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή και ξεκινά τώρα τη διεθνή της καριέρα.

Made in Italy

Πατέρας και γιος στην πραγματική ζωή. Πατέρας και γιος και στη μεγάλη οθόνη. Ο Liam Neeson συμπρωταγωνιστεί με τον Micheál Richardson -τον γιο του με την ηθοποιό Natasha Richardson, που πέθανε το 2009-, όχι σε κάποια ταινία δράσης, όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά σε μία κωμωδία, από αυτές που πάντα θα απολαμβάνουμε με μία παγωμένη μπίρα σε ένα θερινό σινεμά. Το Made in Italy μας ταξιδεύει στην Τοσκάνη και είναι μία ταινία για την αγάπη, την οικογένεια και την ελπίδα.

Ένα γιατρό παρακαλώ! 

O Serge είναι αρκετά ασυνεπής στη δουλεία του το τελευταίο διάστημα και δεν τον "παίρνει" να κάνει ένα ακόμα λάθος. Την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ο μόνος γιατρός σε εφημερία για κατ’ οίκον επισκέψεις. Όταν τραυματίζεται σε ατύχημα με ένα delivery boy δεν έχει άλλη λύση από το να στείλει αυτόν ως γιατρό στη θέση του.

Όνειρα στην Καλιφόρνια

Μουσική, όνειρα, έρωτας, φιλικές (και μη) σχέσεις σε μια glam ρομαντική κωμωδία με επίκεντρο τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες, τα όνειρα και την πορεία που διαγράφουμε ακολουθώντας τα. Συμπρωταγωνιστούν οι Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross (η κόρη της Diana Ross).

Wild Rose

Η 23χρονη Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) σφύζει από καθαρόαιμο ταλέντο, χάρισμα και θράσος. Έχει μόλις αποφυλακιστεί και πρέπει να συντηρήσει τα δύο παιδιά της. Το μόνο που θέλει είναι να φύγει άρον άρον από τη Γλασκόβη και να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια της country στο Νάσβιλ του Τενεσί. Μία αισιόδοξη και παθιασμένη ιστορία για τη μουσική έκφραση που εκτονώνει και τελικά κάνει μία ανήσυχη και εκρηκτική ηρωίδα να βρει τον εαυτό της.

Ο πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι

Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη; Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική.

Η νύχτα του κυνηγού 

Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ (Robert Mitchum), κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους. Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Το επόμενο του θύμα είναι μια γυναίκα (Shelley Winters) της οποίας ο άνδρας εκτελέστηκε πρόσφατα για ληστεία και φόνο.

Η δίκη

Η κοινότοπη ζωή ενός τραπεζικού υπαλλήλου ανατρέπεται όταν δύο άγνωστοι άντρες έρχονται σπίτι του για να τον συλλάβουν χωρίς σαφή κατηγορία και να τον οδηγήσουν στον ανακριτή, παρότι ο ίδιος δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη. Η σπουδαία διασκευή του Orson Welles πάνω στο εμβληματικό έργο του Franz Kafka με τον Anthony Perkins επί οθόνης.