Οι "Ηρωικά Χαμένοι" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις αίθουσες.

Τέσσερις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η καινούργια ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι η μεγάλη εμπορική επιτυχία και η επίσημη συμμετοχή της Αργεντινής στα περσινά βραβεία Όσκαρ, "Ηρωικά Χαμένοι" του Sebastián Borensztein.

Ηρωικά Χαμένοι

Σε μια μικρή αγροτική πόλη της Αργεντινής, ο διαχειριστής μιας τράπεζας και ένας δικηγόρος παίρνουν μέσα από τα "χέρια" κατοίκων της ίδιας γειτονιάς τις αποταμιεύσεις τους. Σκοπός των τελευταίων δεν είναι πλέον τίποτα άλλο από την ανάκτηση των χρημάτων τους. Τοποθετημένη χρονικά σε μια περίοδο με ιδιαίτερες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ο Sebastian Borensztein μας παρουσιάζει μία κωμική περιπέτεια, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Eduardo Sacheri "La noche de la Usina” κι όπου το κωμικό στοιχείο βρίσκει χώρο να τρυπώσει σε κάθε τραγική κατάσταση.

Πες το δυνατά!

Η 40χρονη Τζούλια βιώνει μία πυρετώδη καθημερινότητα σε μία μεγάλη και αγχωτική πόλη. Καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει το νέο και εντελώς ανίκανο αφεντικό της, τον απένταρο και τζαμπατζή σύντροφό της (Ντίνο Αμπρέσα) μαζί με τον έφηβο γιο του και την κολλητή της, που δεν την ακούει και κυνηγάει άπιαστες ιστορίες αγάπης. Και μέσα σ όλα, υπάρχει μία αφόρητη ζυγαριά που δείχνει τα ίδια κιλά παρότι η ίδια βρίσκεται μονίμως σε δίαιτα! Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού, η Τζούλια αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός εναλλακτικού θεραπευτή και προσπαθεί να βγάλει από μέσα της ό,τι την βαραίνει. Μόλις αποχωρεί από τη διαφωτιστική συνεδρία, η ταπείνωση και ο θυμός που συγκρατούσε αρχίζουν να εκρήγνυνται ορμητικά και ανεξέλεγκτα.

Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών 

Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μία ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

Αυτή είναι η υπόθεση του indie θρίλερ που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Dave Franco, αδερφού του βραβευμένου James Franco.

Η μουσική της ζούγκλας

Μία διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα πολύχρωμο ταξίδι επικών διαστάσεων που ξεκινά όταν ένας εξωγήινος προσγειώνεται στην αφρικανική ζούγκλα. Η ζωή τού επιφυλάσσει καινούριους φίλους και πολλά μαθήματα, όπως ότι η φιλία και η διασκέδαση μπαίνουν πάνω από τα όνειρα ενός αλαζόνα πατέρα με κατακτητικές τάσεις. Η ταινία βασίζεται σε μία τηλεοπτική σειρά με διεθνή επιτυχία σε 200 χώρες.

Στον καθρέφτη είδα τον δολοφόνο

1953, στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας. Η γενέτειρα της Μις Μαρμπλ είναι ενθουσιασμένη όταν μια μεγάλη κινηματογραφική εταιρία έρχεται για να γυρίσει ταινία με διάσημους πρωταγωνιστές. Όμως, οι δύο κύριες γυναίκες του καστ μισούνται και η μία, η Μαρίνα, παίρνει απειλητικά σημειώματα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την Μαρίνα. Ένας ντέντεκτιβ καταφτάνει και ζητά βοήθεια από την εξπέρ στις εξιχνιάσεις, Τζέιν Μαρμπλ.
 Angela Lansbury, Kim Novak και Elizabeth Taylor συμπρωταγωνιστούν στην ταινία μυστηρίου του 1980, που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Agatha Christie.

Οι εραστές της γέφυρας 

Στο αισθηματικό δράμα του 1991 σε σκηνοθεσία Leos Carax, οι Juliette Binoche και Denis Lavant ζουν έναν παθιασμένο έρωτα στο Παρίσι, με εκείνη να υποδύεται μία ζωγράφο που κινδυνεύει με τύφλωση και εκείνος έναν νεαρό κλοσέρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος