Τέσσερις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η καινούργια ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι "Η Τέχνη της Ενηλικίωσης" του Judd Apatow, μία δραμεντί που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Pete Davidson του αστέρα του Saturday Night Live, ο οποίος κρατά ρόλο πρωταγωνιστή. 

Η Τέχνη της Ενηλικίωσης

Ο Σκοτ (Pete Davidson) είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το χαμό του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ζει χωρίς καμία φιλοδοξία και υπευθυνότητα,  πέρα από την προσπάθειά του να γίνει tattoo artist. Όλα θα αλλάξουν όταν η μητέρα του (Marisa Tomei) θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να "αντικατασταθεί" - και τότε η ζωή του θα μπει σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι

Η Ράνε, η Ιλιάνα, ο Σαμ και ο Ρομπέρτο είναι τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι, οι οποίοι κρατούνται σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Η δρ. Σεσίλια Ρέγες, πιστεύοντας πως τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο ως ομάδα, τους επιβλέπει στενά, ενώ πασχίζει να τους μάθει πώς να χειρίζονται σωστά τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Όταν η Ντάνι φτάνει και ενώνεται με την υπόλοιπη ομάδα στις εγκαταστάσεις, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά. Οι ασθενείς του νοσοκομείου βασανίζονται από συχνές παραισθήσεις, καθώς οι νέες τους ικανότητες – αλλά και η φιλία μεταξύ τους - θα δοκιμαστούν ενώ αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

After 2: Μετά τη Σύγκρουση

Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφος της , ο Τρέβορ της πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει για την αγάπη; Μετά τη σύγκρουση, η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Όταν Έγινα Πλούσιος

Ο Σάντι είναι ένας νεαρός άντρας σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Όταν μια μέρα ξαφνικά γίνεται πολύ πλούσιος κερδίζοντας το λαχείο, τα προβλήματα του γίνονται μεγαλύτερα . Δεν πρέπει να το μάθουν οι φίλοι του και κυρίως η γυναίκα του. Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία φέτος στην Ισπανία, με περισσότερα από 2.000.000 εισιτήρια έρχεται στις ελληνικές αίθουσες.

Σαμπρίνα

Δύο αδέλφια, ο Λάινους (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) και ο Ντέιβιντ Λάραμπι (Γουίλιαμ Χόλντεν), κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο πιο σοβαρός, ο Λάινους, αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες γυναίκες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα Φερτσάιλντ (Όντρεϊ Χέπμπορν), επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από το Λάινους. Για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές για τα επόμενα δύο χρόνια. Όντας μορφωμένη και γοητευτική πια, η Σαμπρίνα επιστρέφει στην έπαυλη των Λάραμπι και θα φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Ντέιβιντ εντυπωσιάζεται μαζί της, ενώ ο Λάινους αρχίζει ξαφνικά να τη φλερτάρει...

Ο Μπίλι Γουάιλντερ φέρνει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό "Sabrina Fair" του Σάμιουελ Τέιλορ και παραδίδει μία διαχρονική ρομαντική κομεντί με υπέροχες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της.

Με Κομμένη την Ανάσα

Ένας απατεώνας, ο Μισέλ Πουακάρ (Ζαν Πολ Μπελμοντό) κλέβει ένα αμερικανικό αυτοκίνητο στη Μασσαλία και ξεκινά για το Παρίσι. Μέσα στο αμάξι ανακαλύπτει ένα πιστόλι και διασκεδάζει παίζοντας και σκοπεύοντας τα αυτοκίνητα με τα οποία διασταυρώνεται. Μέχρι τη στιγμή που πέφτει σε ένα μπλοκ αστυνομικών και για να το αποφύγει πατάει γκάζι, αλλά οι μοτοσικλετιστές τον ακολουθούν. Στρίβει σ' ένα παράπλευρο δρόμο, νομίζοντας ότι ξέφυγε, αλλά πέφτει πάνω σ' έναν αστυνομικό και χωρίς να σκεφτεί, τον πυροβολεί και τον σκοτώνει. Φτάνει απελπισμένος και κυνηγημένος μέχρι το Παρίσι και συναντά μια πανέμορφη Αμερικανίδα την Πατρίτσια (Τζιν Σίμπεργκ), με την οποία είχε σχέση στο παρελθόν Ενώ ο Μισέλ καταζητείται από την αστυνομία, προσπαθεί να κάνει την Πατρίτσια να τον αγαπήσει και να το σκάσει μαζί του για την Ιταλία.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθέτησε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ στην οποία ο Μπελμοντό έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός.

Η ταινία αποτελεί πρώιμο δείγμα του γαλλικού νέου κύματος και μαζί με τα 400 χτυπήματα (Les Quatre Cents Coups) του Τρυφώ και το Χιροσίμα, αγάπη μου (Hiroshima, Mon Amour), που γυρίστηκαν ένα χρόνο νωρίτερα επέφερε παγκόσμια αναγνώριση αυτού του νέου είδους κινηματογράφησης.