Έπρεπε να περάσει μία ολόκληρη εξαετία -το 2014 παρέδωσε "Το κορίτσι που εξαφανίστηκε", συστήνοντας στο ευρύ κοινό την πένα της Gillian Flyn- για να δούμε ξανά ταινία του David Fincher, δημιουργού των εξαιρετικών Zodiac, Fight Club, Seven και The Social Network, μεταξύ πολλών άλλων φιλμ. Η αναμονή ωστόσο μάλλον άξιζε τον κόπο, κρίνοντας από το πρώτο trailer της νέας του δουλειάς, το Mank

Το teaser

Ο 58χρονος γύρισε ένα βιογραφικό δράμα με τον "Πολίτη Κέιν", την καλύτερη ταινία όλων των εποχών και τον σκηνοθέτη της, Orson Welles στον πυρήνα του. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία διαδραματίζεται στα 30s στο Χόλιγουντ και επικεντρώνεται στη μάχη που έδωσε ο σεναριογράφος Herman J. Mankiewicz  με τον Welles για το σενάριο του "Πολίτη Κέιν". Τον πρώτο υποδύεται ο Gary Oldman, ενώ τον δεύτερο ο Tom Burke. Στο καστ συναντάμε επίσης τους Amanda Seyfried, Lily Collins και Charles Dance.

Το Mank είναι βασισμένο σε σενάριο που έγραψε ο πατέρας του David Fincher, Jack.

Πρώιμες κριτικές κάνουν λόγο για υποψηφιότητα του Oldman στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου -αν κερδίσει θα είναι το δεύτερο χρυσό του αγαλματίδιο, μετά τη νίκη του το 2017 με την ερμηνεία του στο "Η πιο σκοτεινή ώρα"-, αλλά και του Fincher στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. 


Το Mank θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου.