"Η φωλιά" και ό,τι νέο έρχεται στα σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις αίθουσες της χώρας.

Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στα σινεμά της χώρας. Ξεχωρίζει το ατμοσφαιρικό δράμα με τον Jude Law, "Η φωλιά", αλλά και η ταινία φαντασίας με τον Colin Firth, "Μυστικός Κήπος". 

Υπενθυμίζουμε ότι οι κλειστές αίθουσες έχουν ανοίξει και λειτουργούν με αυξημένα μέτρα προστασίας για το κοινό και με ποσοστό πληρότητας ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής.

Η Φωλιά

Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Καθώς η σύζυγός του Alison δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί , το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Ο Μυστικός Κήπος

Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

Το Μυστικό Μας

Στην Αμερική, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.

Θα Έρθει η Φωτιά

Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Γαλικίας, ένας άντρας ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή για εμπρησμό, επιστρέφει για να μείνει με την ηλικιωμένη μητέρα του. Εκεί προσπαθεί να βάλει ξανά τη ζωή του σε μια σειρά, όταν όμως το ξέσπασμα μιας νέας μεγάλης φωτιάς κάνει τα βλέμματα των ντόπιων να στραφούν οργισμένα προς το μέρος του. Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019.

Μεταφορά

Ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να συνθέσει ένα μεγάλο ψηφιδωτό ιστοριών και συναισθημάτων, μέσα από σύντομες μικρές αφηγήσεις και δράσεις, ενοποιώντας το χρόνο και το χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού υπαρξιακού ψυχογραφήματος μιας χώρας, μέσα από την Εθνική της Βιβλιοθήκη.  Για μία μεταφορά που στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ελάχιστοι πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί και όταν αυτό συμβαίνει, φαίνεται να γίνεται χωρίς να αφορά, φαινομενικά, κανέναν, και κόντρα σε μία πόλη διχασμένη, παραδομένη στη φτώχεια και την ακρότητα.  Μία μεταφορά, όμως, που ίσως τελικά να σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από μία απλή τεχνική διαδικασία μετεγκατάστασης των βιβλίων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.