Οι κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου

Από τα Gremlins και τα χριστουγεννάτικα ζόμπι μέχρι τον δολοφόνο Άγιο Βασίλη και τους πανάρχαιους δαίμονες της εορταστικής περιόδου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Δεκεμβρίου 2023

Σε βλέπει όταν κοιμάσαι, ξέρει πότε ξυπνάς και απειλεί να αφήσει κάρβουνο στις κάλτσες σου αν είσαι άτακτος. Επίσης, καμιά φορά, μπορεί να σου πάρει και το κεφάλι. Οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μπορεί καμία φορά να είναι από ανατριχιαστικές έως πραγματικά επικίνδυνες και οι παρακάτω ταινίες το επιβεβαιώνουν.

Better Watch Out (2017)

Η συγκεκριμένη ταινία τρόμου είναι γεμάτη με στοιχεία που παρακολουθούμε σε αντίστοιχες παραγωγές όπως το Halloween και το The Babysitter. Η babysitter Ashley και ο 12χρονος Luke καλούνται να προστατέψουν τους εαυτούς του από εφιαλτικούς εισβολείς, οι οπίοι αποδεικνύονται πολύ διαφορετικοί από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει το The Thing γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι μπορεί να πάει στραβά με τις ανασκαφές στην παγωμένη Σκανδιναβία. Αυτή τη φορά αιτία όλων των κακών είναι ένα αλλόκοτος γέρος, ο Άη Βασίλης.

"Τρόμος στο παρθεναγωγείο"/ Black Christmas (1974)

Μία από τις πρώτες slasher movies όλων των εποχών, έχει ως κεντρικό θέμα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μίας ομάδας κοριτσιών, που παρακολουθούνται από έναν μυστηριώδη δολοφόνο.

"Η Άννα και η Αποκάλυψη"/ Anna and the Apocalypse (2017)

Ξέρεις τι είναι ακόμη καλύτερο από μία zombie-apocalypse movie; Μία zombie-apocalypse movie με θέμα τα Χριστούγεννα. Στο Anna and the Apocalypse, η μικρή επαρχιακή πόλη Little Haven γεμίζει με ζόμπι (φυσικά εξαιτίας ενός μυστηριώδους ιού), με μία παρέα εφήβων να προσπαθεί να επιβιώσει αλλά και να σώσει αγαπημένα της πρόσωπα, προτού διαπιστώσει πως ο ίδιος ο πολιτισμός καταρρέει.

"Krampus ο Δαίμονας"/ Krampus (2015)

Ένα αγόρι που πέρασε άσχημα Χριστούγεννα καταλήγει να φέρει τον δαίμονα των Χριστουγέννων στο σπίτι της οικογένειάς του. O Krampus είναι μία δαιμονική μορφή που θα μπορούσε να θεωρηθεί και το σατανικό alter-ego του Άη Βασίλη.

"Στροφή Προς Την Κόλαση"/ Dead End (2003)

Ένα από τα χειρότερα πράγματα των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι το να είσαι αναγκασμένος να ταξιδέψεις. Ο Frank Harrington και η οικογένειά του το κάνουν κατά την Παραμονή των Χριστουγέννων. Ο Frank επιλέγει να ακολουθήσει μία παράκαμψη για τον προορισμό για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, με μοιραία αποτελέσματα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά επιτυχημένη low budget ταινία, με μπόλικο χιούμορ και ένα απροσδόκητο, ανατρεπτικό φινάλε.

The Children (2008)

Στα ίχνη των The Bad Seed, The Omen και Children of the Corn, η ταινία του Tom Shankland χρησιμοποιεί δαιμονικά (ή δαιμονισμένα) παιδιά που στρέφονται εναντίον των γονιών τους, κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Gremlins (1984)

Ξέρεις τους κανόνες: Κράτησέ τα μακριά από το φως, μην τα βρέξεις και μην τα ταΐσεις μετά τα μεσάνυχτα. Το θρυλικό, πια, mini-monster mayhem ξεκινά ως μία κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία και καταλήγει σε ένα απολαυστικό χάος. Από τα all time classics της εορταστικής περιόδου, μαζί με το "Μόνος στο Σπίτι" και το "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει".

A Christmas Horror Story (2015)

Κερασάκι στην τούρτα για όλα τα παραπάνω όπου έχουμε δει, κακό Άγιο Βασίλη, Krampus ζόμπι και τέρατα μεταξύ άλλων. Στο A Christmas Horror Story των Grant Harvey, Steven Hoban και Brett Sullivan υπάρχουν όλα τα παραπάνω, με τη δράση να μοιράζεται σε συνυφασμένες ιστορίες που εκτυλίσσονται την Παραμονή των Χριστουγέννων: Μία οικογένεια κουβαλά στο σπίτι και κάτι άλλο πέρα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα φοιτητικό ντοκιμαντέρ εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη και το πνεύμα των Χριστουγέννων σκορπά τον τρόμο. Ευτυχώς που υπάρχει ο Santa για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.