Αν δεν έχεις δει το Dark ή το Dogs of Berlin τότε ίσως να είσαι κάπως δύσπιστος για τις γερμανικές παραγωγές. Πολύ κακώς, διότι με αφορμή το ότι ο τρόμος και το καλοκαίρι τα πάνε εξαιρετικά, το Netflix έριξε στην "αρένα" μέσα στον Ιούλιο μερικά από τα δυνατά του θρίλερ. Κατά πόσο αυτό θα φέρει αποτελέσματα αντίστοιχα των προσδοκιών του, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως, αν κρίνουμε από την εξαιρετική πορεία του Blood Red Sky (ή Ματωμένος Ουρανός όπως είναι ο ελληνικός τίτλος) που έγινε διαθέσιμο στις 23 Ιουλίου και ανήκει στις επιλογές με τις περισσότερες θεάσεις, πρόκειται για μία σοφή κίνηση της πλατφόρμας streaming. 

Η βασική ιδέα περιστρέφεται γύρω από μία αεροπειρατεία, ολίγα βαμπίρ και την αγάπη της μάνας για το γιο της, η οποία θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει.

Netflix

Η υπόθεση

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Nadja, μίας γυναίκας που φεύγει από τη Γερμανία με το 10χρονο γιο της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω υπερατλαντικής νυχτερινής πτήσης. Στόχος της είναι να επισκεφθούν ένα γιατρό που μπορεί να θεραπεύσει την περίεργη ασθένεια από την οποία πάσχει το παιδί. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζει το αγόρι που δεν έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει στη μητέρα. Ωστόσο, όταν μία ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει το αεροπλάνο και απειλεί τη ζωή όλων των επιβατών, η Nadja αναγκάζεται να παραδοθεί στη σκοτεινή πλευρά της, την οποία έχει κρύψει. Στην πραγματικότητα είναι βαμπίρ και θα χρησιμοποιήσει αυτήν της την ιδιότητα για να προστατεύσει το γιο της, δολοφονώντας όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή για την ακεραιότητά του. 

Netflix

Το cast και οι συντελεστές

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Nadja, είναι η Peri Baumeister (ίσως τη θυμάσαι ως Lady Gisela από τη σειρά The Last Kingdom στο Netflix. To cast συμπληρώνουν οι Dominic Purcell (Blade: Trinity, Prison Break), Graham McTavish (The Hobbit), Roland Moller ( Atomic Blonde ) και Sinead Phelps (Carnival Row). To σενάριο υπογράφει ο Stefan Holtz και τη σκηνοθεσία ο Peter Thorwarth (The Last Cop), δύο κινηματογραφιστές που έχουν ξανασυνεργαστεί το 1999 στο πλαίσιο της ταινίας δράσης Bang Boom Bang.

Δεν ξέρουμε για σένα, εμείς πάντως, ετοιμαζόμαστε να του δώσουμε μία ευκαιρία. 

Να πέσει το trailer: