Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, και 3 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Οι Εκκεντρικοί (Riders of Justice)

Έχουμε παθιαστεί με τον Mads Mikkelsen, δικαίως. Στην προκειμένη περίπτωση, πιστός στις συνεργασίες του, ακολουθεί το πέμπτο σκηνοθετικό εγχείρημα του Anders Thomas Jensen. Οι Εκκεντρικοί είναι μία ιστορία με μπόλικο μαύρο χιούμορ με την εκδίκηση σε πρώτο πλάνο:  Ένας μισθοφόρος στο Αφγανιστάν, επιστρέφει στην πατρίδα του τη Δανία όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε ατύχημα του μετρό. Ενόσω προσπαθεί να αποκτήσει κώδικα επικοινωνίας με την κόρη του, δύο άγνωστοι τον ενημερώνουν ότι το ατύχημα ήταν βομβιστική ενέργεια. 

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών (Shang-Chi & The Legend of The Ten Rings)

H Marvel για πρώτη φορά επενδύει σε project με ασιάτη πρωταγωνιστή, δημιουργώντας μία στιγμή ορόσημο για τα κινηματογραφικά δεδομένα. Ο Simu Liu γίνεται Shang-Chi, δηλαδή ένας ήρωας που παίζει στα δάχτυλα τις πολεμικές τέχνες, ακριβώς όπως του τις δίδαξε ο πατέρας του Mandarin (Tony Leung), ο ηγέτης της οργάνωσης Ten Rings. Τι θα γίνει όταν ανακαλύψει τις όχι και τόσο αγνές προθέσεις του πατέρα του;

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight)

Ο David Lowery διασκευάζει το μεσαιωνικό ποίημα Sir Gawain and the Green Knight με τον τρόμο να υποβόσκει στην πλοκή. Απ’ όλους του ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, ο ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου, Gawain (Dev Patel) είναι ο μοναδικός που θέλει να μονομαχήσει με το μυστηριώδη "Πράσινο Ιππότη". Μία νίκη, μία υπόσχεση και διάφορες θανάσιμες δοκιμασίες πρόκειται να ακολουθήσουν.

Best Sellers

Είναι λίγο δύσκολο να αντισταθεί στον Michael Caine που έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν επιλέγει παίξει σε κάτι λιγότερο του μετρίου. Στην προκειμένη περίπτωση κάνει ποδαρικό στην πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της ηθοποιού Lina Roessler, όπου υποδύεται τον Harris Shaw, ένα αλκοολικό λογοτέχνη που τυχαίνει να είναι και μισάνθρωπος. Τι θα γίνει όταν αναγκαστεί να ξαναγράψει και να προωθήσει ένα μυθιστόρημα κατ' ανάγκη;

Αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε (Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait)

Η Daphné είναι τριών μηνών έγκυος από τον σύντροφό της François με τον οποίο πάνε διακοπές. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκείνος πρέπει να λείψει και εκείνη να αναλάβει να φιλοξενήσει τον ξάδερφό του, Maxim. Oι δυο τους κάνουν τόσο καλή παρέα ώστε να αγγίξουν και πιο προσωπικά ζητήματα στις μεταξύ τους εξομολογήσεις... Η ταινία του Emmanuel Mouret απέσπασε 13 υποψηφιότητες για βραβείο Σεζάρ, με την Émilie Dequenne να κερδίζει εν τέλει στην κατηγορία του β΄ γυναικείου ρόλου.

Ταξίδι στην Κριμαία (Evge | Homeward)

Έχοντας στο πλευρό του το μικρότερό του γιο, ο Μουσταφά παίρνει τη σορό του μεγαλύτερού του γιου που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, για να τη θάψει στην Κριμαία, όπου γεννήθηκε. Το εν λόγω ουκρανικό δράμα αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του 29χρονου Nariman Aliev που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Οι εραστές του Αρκτικού Κύκλου (Lovers of the Arctic Circle) 1998

Ο Ισπανός Julio Médem υπογράφει ένα ρομαντικό παραμύθι με πρωταγωνιστές τους Ana και Otto που γνωρίστηκαν όταν ακόμα ήταν και οι δύο 8 ετών. Η ιστορία τους κλείνει 17 χρόνια μετά στη Φινλανδία και είναι τόσο γλυκιά ώστε να αποσπάσει το βραβείο κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2000. 

Η Τροτέζα (Irma La Douce) 1963

Ο Billy Wilder σκηνοθετεί τους Jack Lemmon και Shirley MacLaine και αυτή η πρόταση είναι αρκετή ως κίνητρο για να την παρακολουθήσει κανείς. Ένας καλοσυνάτος παριζιάνος πρώην αστυνομικός ερωτεύεται μία ιερόδουλη και επιχειρεί να τη σώσει υποδυόμενος ένα λόρδο που τη θέλει κατ' αποκλειστικότητα. Η ταινία απέσπασε Όσκαρ μουσικής και Χρυσή Σφαίρα γυναικείας ερμηνείας.

Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη (White Bim Black Ear) 

Ο Stanislav Rostotsky είδε τη συγκινητική ταινία του να φιγουράρει μεταξύ των υποψηφίων για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1979. Η πλοκή της βασίζεται σε γνωστό μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία του Bim, ενός σκύλουσε αναζήτηση του ιδιοκτήτη του που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφήνοντας αναγκαστικά τον ίδιο πίσω.