"Το αβάσταχτο βάρος ενός τεράστιου ταλέντου", ως μετάφραση του τίτλου της νέας ταινίας του Nicolas Cage είναι ενδεικτική της κατάστασης. Το Unbearable Weight of Massive Talent είναι μία ωδή στην αυτοαναφορικότητα, αφού ουσιαστικά σε αυτήν την παραγωγή ο 58χρονος Cage υποδύεται τον εαυτό του. 

Ο λαμπρός πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι Pig, Adaptation, Face/Off και Con Air ηγείται μίας μεταφυσικής ταινίας στην οποία μετατρέπεται σε μία φανταστική εκδοχή του εαυτού του, η οποία χαρακτηρίζεται -δικαίως προφανώς- ως η πιο Nicolas-Cage-ταινία-ever.

Παραταύτα, αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει σε δηλώσεις του στο EW: "Ο χαρακτήρας αισθάνεται ανολοκλήρωτος και παλεύει με την απόρριψη που μπορεί να συμβεί τόσο συχνά στη μικρή πόλη που είναι το Χόλιγουντ. Δεν είμαι εγώ. Αισθάνομαι αρκετά καλά με τα πράγματα".

>Διάβασε ακόμη: Στα σκαριά remake του Face/Off

Η πλοκή

Δημιουργικά ανικανοποίητος και αντιμέτωπος με την οικονομική καταστροφή, η φανταστική εκδοχή του Cage αναγκάζεται να αποδεχτεί μία προσφορά 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να παραστεί στα γενέθλια ενός επικίνδυνου fan του (Pedro Pascal).

Τα πράγματα παίρνουν μια εντελώς απροσδόκητη τροπή όταν ο Cage στρατολογείται από μία πράκτορα της CIA (Tiffany Haddish) και αναγκάζεται να ανταποκριθεί στον ίδιο του το μύθο, υποδυόμενος έναν από τους πιο εμβληματικούς και αγαπημένους χαρακτήρες του στη μεγάλη οθόνη, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και τους αγαπημένους του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2022.

Να πέσει το trailer: