Με την άφιξη του Matrix: Resurrections, του τέταρτου μέρους του saga, μάθαμε πολλά. Καταρχάς, ανακαλύψαμε με ποιο τρόπο και σκεπτικό η Lana Wachowski κατάφερε να το δημιουργήσει, την ιδιαίτερη σημασία του ειδυλλίου των Neo και Trinity, όπως επίσης, είδαμε ένα τέλος που παραπέμπει σε αυτό της πρώτης ταινίας. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι τόσο ο Keanu Reeves όσο και η Carrie-Anne Moss έχουν δηλώσει ότι είναι παραπάνω από πρόθυμοι να πάρουν μέρος σε ένα 5ο sequel. Σε περίπτωση που όντως συμβεί κάτι τέτοιο, εμείς έχουμε ήδη σκεφτεί κάποια βασικά πράγματα για το Matrix 5.

Η πλοκή

Μέχρι να επιβεβαιωθεί το sequel δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Ωστόσο, βλέποντας το reboot στους χαρακτήρες του τέταρτου μέρους και ότι αυτό τελειώνει όπως το πρώτο, δεν είναι απίθανο η Lana Wachowski να εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλάβει το σχήμα της αρχικής τριλογίας. 

Ο Neo και η Trinity, με τη δύναμή τους ήδη αφυπνισμένη, γνωρίζουν ήδη και θυμούνται όλα όσα τους χρειάζονται. Έτσι, το πέμπτο μέρος θα μπορούσε να επικεντρωθεί άμεσα στην οριστική μάχη των ανθρώπων εναντίον των μηχανών, ή τουλάχιστον στην οριστική έκβαση της παρασιτικής κατάστασης μεταξύ τους.
 

To cast

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που συμβαίνουν στο Matrix: Resurrections είναι ότι κανείς δεν πεθαίνει, αντιθέτως όλοι οι χαρακτήρες δείχνουν να έχουν μέλλον. Προφανώς 5ο μέρος χωρίς Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss είναι ανέφικτο, αλλά επίσης και οι Jada Pinkett Smith ως Niobe και Lambert Wilson ως Merovingian θα μπορούσαν να επιστρέψουν.

Λογικά το ίδιο θα ισχύσει και για το Μορφέα του Yahya Abdul-Mateen II και τον πράκτορα Smith του Jonathan Groff. Για τους υπόλοιπους, δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά.

 

H ημερομηνία κυκλοφορίας

Δεδομένου του ότι η πρώτη ταινία της τριλογίας Matrix που κυκλοφόρησε το 1999 απέκτησε sequel 4 χρόνια μετά και άσχετα αν η τρίτη ταινία βγήκε με διαφορά 6 μηνών από τη δεύτερη, δεν είναι εύκολο να μαντέψουμε ημερομηνία κυκλοφορία του 5ου κατά σειρά Matrix. Ειδικά αν η Wachowski αναλάβει δύο ταινίες μαζί.

Μην ξεχνάμε στο μεταξύ, τον παράγοντα πανδημία που θέλοντας και μη επιβραδύνει τις καταστάσεις. Εν ολίγους, ακόμη κι αν δε μεσολαβήσουν 18 ολόκληρα χρόνια, το πιο πιθανό είναι αν υπάρξει 5η συνέχεια να τη δούμε μεταξύ 2023-25.