Μετά την επιστροφή του Neo στο The Matrix Resurrections, ο Keanu Reeves μάλλον ήδη ξέρει ποιον ήρωα θα ήθελε να ξαναϋποδυθεί με την πρώτη ευκαιρία. Ο λόγος για τον John Constantine τον αντιήρωα της DC Comics στην ομώνυμη ταινία του 2005. Ο Constantine αποτελεί αναμφίβολα έναν αγαπημένο χαρακτήρα των fans του ηθοποιού, οπότε λογικά μία τέτοια είδηση θα είναι win win κατάσταση για όλους. 

Οι σχετικές δηλώσεις

Σε συνέντευξή του στο Esquire, ο Reeves δήλωσε τα εξής για την επιστροφή του στον ρόλο του κυνικού ντετέκτιβ: "Μου αρέσει να παίζω τον Constantine. John Constantine. Έχω παίξει πολλούς John. Πόσους Johns έχω παίξει; Δεν ξέρω καν. Νομίζω ότι είναι πάνω από δέκα. Αλλά όπως και να 'χει, θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά τον Constantine".

>Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες που όλοι πρέπει να δουν σύμφωνα με τον Keanu Reeves

Ο Reeves στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε επίσης ότι θα ήθελε πολύ να ενταχθεί στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, σημειώνοντας την τεράστια κλίμακα και τη φιλοδοξία του. Ο επικεφαλής της, Kevin Feige ανταποκρίθηκε ότι θα ήθελε να συνεργαστούν με τον Reeves, αλλά με το σωστό τρόπο. Μεταξύ μας, δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί, καθώς ο ηθοποιός έχει αποδείξει πολλάκις τις υποκριτικές του ικανότητες ώστε να του ανήκει ένας πραγματικά αξιόλογος ρόλος στη Marvel.

Ο χαρακτήρας του Constantine παρεμπιπτόντως έκανε ένα μικρό come back χάρη σε μια βραχύβια σειρά του NBC, κατά την οποία ο Matt Ryan υποδυόταν τον ντετέκτιβ. Η σειρά διήρκεσε μόνο 13 επεισόδια, αν και η ερμηνεία του Ryan άξιζε την επανεμφάνισή του στα προγράμματα Arrowverse του CW. Ήταν μέρος του βασικού cast του Legends of Tomorrow μέχρι την έκτη σεζόν του, η οποία έκανε πρεμιέρα νωρίτερα φέτος.

Εκτός από τον Reeves, στο Constantine πρωταγωνίστησαν επίσης οι Tilda Swinton, Shia LaBeouf, Rachel Weisz, Djimon Hounsou και Peter Stormare, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας υπέγραψε ο Francis Lawrence (The Hunger Games, Red Sparrow). Παρότι το Constantine απέφερε μέτρια κέρδη, λίγο κάτω από 231 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, εισέπραξε ανάμεικτες αντιδράσεις από κριτικούς και κοινό.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Peter Stormare επεσήμανε μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram ότι υπάρχει ένα sequel στα σκαριά, ωστόσο Warner Bros. και Reeves δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ ως γεγονός. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο Reeves συναντήθηκε ξανά με τον σκηνοθέτη του Constantine, Francis Lawrence και τον παραγωγό Akiva Goldsman σε ένα πάνελ για τον εορτασμό της 15ης επετείου της ταινίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.