Όλοι περιμένουν το Nope

Η νέα ταινία του Jordan Peel δημιούργησε άπειρες προσδοκίες στους fans του, μόνο και μόνο από το trailer της.

Αν πρέπει να ποντάρουμε σε μία ταινία για αυτό το καλοκαίρι, δε χρειάζεται να δυσκολευτούμε ιδιαίτερα. Μας έχει ήδη πείσει ο Jordan Peele με το Nope του, του οποίου το trailer που παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl. Ούτε λίγο ούτε πολύ υπόσχεται στιγμές απαράμιλλου (sic) τρόμου. 

Ένας κωμικός που αγαπά τα θρίλερ

Μέχρι στιγμής ο Peele, εκτός από μια ακμάζουσα τηλεοπτική καριέρα στην κωμωδία, έχει στο ενεργητικό του τη δημιουργία δύο μόνο ταινιών -αλλά τι ταινιών βέβαια: Το καταπληκτικό Get Out που του απέφερε όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2018 ήταν ένα είδος remake του Guess who's coming to dinner? και το επίσης θρίλερ ονόματι Us που καταπιάνεται με την ταξική πάλη και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ δύο κομματιών της Αμερικής. Με άλλα λόγια, ο Peele είναι ένας πρώην κωμικός που ανακάλυψε ότι ήταν καλός στο να γυρίζει ταινίες τρόμου και άρχισε να χρησιμοποιεί το ταλέντο του προς όφελος του πολιτικού κινηματογράφου.

>Διάβασε ακόμη: Τι συνέβη στα ερωτικά θρίλερ και πώς θα τα πάρουμε πίσω

Πιο πρόσφατα, (και πολύ κακώς αν μας ρωτάς) συμμετείχε επίσης ως παραγωγός και αφηγητής σε ένα ακόμη reboot του The Edge of Reality που προβλήθηκε στο CBS και εδώ είναι που επανερχόμαστε στο Nope . Όπως πάντα, τα τρέιλερ υπάρχουν για να κεντρίζουν την περιέργεια αλλά και για να μπερδεύουν και να αποπροσανατολίζουν, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο Peele ώστε να μην αποκαλύπτει περισσότερα από όσα χρειάζεται για τις ταινίες του. Από όσα έχουμε καταλάβει μέχρι στιγμής, πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στη σύγχρονη εκδοχή της Άγριας Δύσης και που ξαφνικά βρίσκουν ένα διαστημόπλοιο στον κήπο τους.

Αυτό που ενδεχομένως όμως δείχνει να έχει ιντριγκάρει όσους παρακολούθησαν το ολιγόλεπτο teaser βίντεο, είναι ότι μοιάζει με ένα αλλόκοτο είδος pop εφιάλτη που χρησιμοποιεί τσιτάτα, αναφορές, νοσταλγία. Προς αυτήν την κατεύθυνση στο μεταξύ, μας οδηγεί και η αφίσα της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε. 

Όλοι περιμένουν το Nope

Άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου Peele στην προκειμένη και το μόνο που έχουμε να κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι, είναι πολλή υπομονή. Λογικά, στις 22 Ιουλίου δε θα μας απογοητεύσει. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.