Ο Νονός και ο Νονός ΙΙ θεωρούνται ευρέως ως δύο από τις σπουδαιότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Παρότι το sequel Νονός III δε χαίρει της ίδιας εκτίμησης από τους κριτικούς, το κοινό φρόντισε να το ανταμείψει με τη δική του. Έτσι, στο πλαίσιο όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με τα 50α γενέθλια του Νονού, η Paramount δημοσίευσε ένα νέο trailer που συνδέει τις τρεις ταινίες μεταξύ τους. Η απόλυτη τριλογία ταινιών μαφίας θα επανακυκλοφορήσει σε 4K Ultra HD στις 22 Μαρτίου, αποκαταστημένη σχολαστικά από την ομάδα του σκηνοθέτη Francis Ford Coppola.

Οι σχετικές δηλώσεις Coppola

"Είμαι πολύ περήφανος για τον Νονό, ο οποίος σίγουρα καθόρισε το πρώτο τρίτο της δημιουργικής μου ζωής", τόνισε ο Coppola σε δήλωσή του για την ανακοίνωση των ταινιών σε remastered μορφή. "Με αυτό το αφιέρωμα για την 50ή επέτειο, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που συμπεριλαμβάνεται το The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone του Mario Puzo, καθώς αποτυπώνει το αρχικό όραμα του Mario και το δικό μου, ολοκληρώνοντας οριστικά την επική μας τριλογία. [...] Είναι επίσης ευχάριστο να γιορτάζουμε αυτό το ορόσημο με την Paramount μαζί με τους υπέροχους fans που αγαπούν (την τριλογία) εδώ και δεκαετίες, τις νεότερες γενιές που τη βρίσκουν ακόμα και σήμερα επίκαιρη και εκείνους που θα την ανακαλύψουν για πρώτη φορά".

Η σύνοψη

Από το μπεστ-σέλερ του Mario Puzo μέχρι το box-office blockbuster, η επιδραστική κληρονομιά του Νονού διαρκεί μέχρι σήμερα. Με πρωταγωνιστή τον Marlon Brando στην οσκαρική ερμηνεία του ως πατριάρχη της οικογένειας Corleone, η πρώτη δόση του έπους των τριών ταινιών σκιαγραφεί ένα δραματικό πορτρέτο της σικελικής συμμορίας σχετικά με την άνοδο και την παραλίγο πτώση της από την εξουσία στην Αμερική.

>Διάβασε ακόμη: Οι θρυλικοί ρόλοι του Al Pacino

Ισορροπώντας ανάμεσα στην αφοσίωση των Corleone στην οικογένεια και στην εγκληματική επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται, η ταινία στηρίζεται στις απίθανες ερμηνείες από τους Al Pacino, James Caan, Talia Shire, Diane Keaton και Robert Duvall.

Αυτό το καυστικό, λαμπρό αριστούργημα συγκέντρωσε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, απέσπασε τρία αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερης ταινίας. Η remastered τριλογία θα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά σε 4K Ultra HD και ψηφιακά από τις 22 Μαρτίου.

Να πέσει το trailer: 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.