Το Star Wars ακυρώνει τις επερχόμενες ταινίες του για να επικεντρωθεί στην tv

Η Kathleen Kennedy φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τον Πόλεμο των Άστρων.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 19 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι γεγονός ότι οι ακριβότερες κινηματογραφικές παραγωγές του παρελθόντος κατευθύνονται προς στην τηλεόραση και κυρίως τη συνδρομητική. Μετά την τεράστια επιτυχία των House of the Dragon και Rings of Power, φαίνεται ότι οι δημιουργοί του Star Wars κατευθύνονται και αυτοί σε τηλεοπτικά πλάνα. 

Η Jenkins βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που η Patty Jenkins, σκηνοθέτης της Wonder Woman, πήρε μεταγραφή στο Star Wars κι όμως η Disney απέσυρε, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, την ταινία που ετοίμαζε από το πρόγραμμα προβολής της. Το Rogue Squadron φαίνεται λοιπόν να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Disney, η οποία έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει μια ημερομηνία κυκλοφορίας (Δεκέμβριος 2023) αρκετά σύντομα. Η Jenkins εγκατέλειψε το Wonder Woman 3 για να επικεντρωθεί σε ένα γύρισμα που δεν ξεκίνησε ποτέ (Rogue Squadron) και τώρα φαίνεται να έχει μείνει εκτός πλάνων. Και πάλι, είναι πολύ περίεργο ότι κανείς στο στούντιο, ούτε καν η ίδια, δεν έχει κάνει δήλωση για το θέμα. 

> Διάβασε ακόμη: 20 trivia για το ολοκαίνουργιο The Rings of Power

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Πόλεμο των Άστρων από όταν τον πούλησε ο George Lucas. Θυμηθείτε ότι ο Obi-Wan Kenobi επρόκειτο να είναι μια αυτοτελής ταινία, τύπου Rogue One (2016), πριν η εισπρακτική αποτυχία του Han Solo (2018), μεταξύ άλλων παραγόντων, επιβάλει την αλλαγή πορείας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Kennedy και ο Rian Johnson μίλησαν για μια νέα τριλογία πριν ο τελευταίος κυκλοφορήσει το The Last Jedi (2017), για να απομακρυνθούν σιωπηλά από την ιδέα τα επόμενα χρόνια.

Η Kathleen Kennedy έχει εμπειρία από τις ακατανόητες αλλαγές

Τι μας έχει απομείνει λοιπόν; Θεωρητικά, ο Taika Waititi εξακολουθεί να αναπτύσσει το πρότζεκτ του με την Krysty Wilson-Cairns, υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφο του 1917 (2019), αλλά οι πληροφορίες που έχουμε γι' αυτό είναι... μηδενικές. Τα γυρίσματα υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Disney δεν θα το βγάλει από τα σχέδιά της κάποια στιγμή, όπως έκανε με το Rogue Squadron.

Τα μεγάλα νέα παραμένουν σε αναστολή, το πρόγραμμα κυκλοφορίας καθαρίζει όταν κανείς δεν κοιτάζει, και στο μεταξύ οι σειρές συσσωρεύονται στο Disney+: The Mandalorian, The Bad Remnant, The Book of Boba Fett, Kenobi, τώρα Andor... Με την Ahsoka να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Skeleton Crew να έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα στο Λος Άντζελες, δεν χρειάζεται να είσαι ο Master Yoda για να αισθανθείς μια πολύ συγκεκριμένη διαταραχή στη Δύναμη: το Star Wars είναι όλο και πιο πεπεισμένο ότι το μεσοπρόθεσμο μέλλον του βρίσκεται στην επικέντρωση στην τηλεόραση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Οίκος δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να καλλιεργήσει την υπηρεσία streaming μέχρι να εδραιωθεί πλήρως, καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν πιέζει την Kennedy να επαναφέρει τον Πόλεμο των Άστρων στη μεγάλη οθόνη. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο. Με το fandom να είναι εντελώς διχασμένο μετά την κυκλοφορία του The Force Awakens (2015), η κοινή γνώμη φαίνεται να συμφωνεί ότι το franchise θα πρέπει να απομακρυνθεί για λίγο από τις εμπορικές αίθουσες και να συνεχίσει να κάνει επιτυχίες στο Disney+.

Αυτό μπορεί να μοιάζει απογοητευτικό για το παραδοσιακό κοινό, όμως έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα. Ο κόσμος κάποτε σταματούσε κάθε φορά που ο Lucas έβγαζε ένα νέο επεισόδιο. Ήταν ένας κομήτης, ήταν μεγάλη υπόθεση. Η τηλεόραση έχει ωθήσει τον γαλαξία σε νέες κατευθύνσεις, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει επίσης απαξιώσει την εμπειρία. Η μαγεία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος