Τα σινεμά της Ελλάδας είναι έτοιμα να υποδεχθούν το ανυπόμονο κοινό για τη "Γιορτή του Σινεμά", της δράσης στο πλαίσιο της οποίας την Πέμπτη 27/10 η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι μόλις €2. Ακολουθούν παρακάτω οι καλύτερες ταινίες που προβάλλονται εκείνη τη μέρα και εδώ η πλήρης λίστα των φιλμ που συμμετέχουν. Θυμίζουμε, επίσης, πως μόνο για τις 27/10 ο κινηματογράφος Studio New Star Art Cinema έχει ελεύθερη είσοδο για τις προβολές του, ενώ στο Άστορ μαζί με τις ταινίες του προγράμματος προβάλλεται η μικρού μήκους "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου.

"Ο Άγνωστος" (Thomas M. Wright)

Η τυχαία γνωριμία δύο μυστήριων παρανόμων εξελίσσεται σε καλόπιστη φιλία, μέχρις ότου το ένοχο παρελθόν του ενός και η πραγματική ταυτότητα του άλλου έρθουν σε σύγκρουση, την ώρα που μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται προ των πυλών. Ένα απροσδόκητα καλοφτιαγμένο θρίλερ που στοιχειώνει σαν τον πιο αληθοφανή νοσηρό εφιάλτη, το οποίο λειτουργεί άψογα ως αγωνιώδες ψυχογράφημα ενός διεστραμμένου δολοφόνου, αλλά και ως αβίαστα υποβλητικό αστυνομικό φιλμ μυστηρίου.

"Η Έβδομη Σφραγίδα" (Ingmar Bergman)

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του, επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία αφανισμένη από την πανούκλα, συναντούν το Θάνατο. Ο ιππότης τού προτείνει μια παρτίδα σκάκι ως τελευταία προθεσμία για να βρει απάντηση στα μεταφυσικά ερωτήματα που τον βασανίζουν. Ένας περίτεχνος, γοητευτικός στοχασμός πάνω στη ζωή και την τέχνη, όσο και μια από τις βαθύτερα φιλοσοφικές, άρτια δραματουργικές και αξεπέραστες εικαστικά κινηματογραφικές δημιουργίες.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr