Γεννημένος ως Paul Edward Valentine Giamatti μία ημέρα σαν σήμερα το 1967, ο Paul Giamatti έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες και σειρές του κοινού, ωστόσο προς μεγάλη μας απογοήτευση, σπάνια τον βλέπουμε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Είναι εκείνος ο ηθοποιός που αν και το όνομά του δεν έρχεται πρώτο στους τίτλους τέλους, τελικά καταφέρνει και ξεχωρίζει και γίνεται ο λόγος που θέλουμε να δούμε, ξανά και ξανά, μία ταινία.

"Η διάσωση του στρατιώτη Ryan", "12 χρόνια σκλάβος", Man on the moon"και πιο πρόσφατα, η σειρά Billions είναι μερικές μόνο από τις παραγωγές, στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Paul Giamatti και καμία από αυτές δε θα ήταν η ίδια χωρίς εκείνον.

Είναι -χωρίς αμφιβολία- ένας από τους πιο υποτιμημένους ηθοποιούς της γενιάς του και οι παρακάτω λόγοι θα πείσουν και εσένα:

1. Αναδεικνύει κάθε χαρακτήρα

Ο Giamatti κάνει την υποκριτική να μοιάζει αβίαστη, είτε πρωταγωνιστεί είτε συμμετέχει σε ένα καστ ηθοποιών. "Κλέβοντας" σκηνές κάτω από τη μύτη των πρωταγωνιστών, έχει καταφέρει να απογειώσει την καριέρα του.

2. Η παρουσία του στην οθόνη

Η γλώσσα του σώματος, το έντονο βλέμμα και το εκφραστικό πρόσωπο που αλλάζει σε χρόνο dt από τη μία σκηνή στην άλλη, σε κάνουν να μη μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

3. Είναι εξαιρετικός wingman στην υποκριτική

Το όνομά του φιγουράρει συνήθως δίπλα σε ονόματα, όπως Al Pacino, Dustin Hoffman, Johnny Depp, Susan Sarandon, Kevin Spacey, Bill Murray, Ed Norton και Tom Hanks- χωρίς να επισκιάζεται.

4. Το εύρος και η ευελιξία του

Ο Giamatti μπορεί να κάνει κωμωδίες, ταινίες δράσης και δραματικές ταινίες, αλλά είναι πάντα απόλυτα πιστευτός. Μπορεί να γίνει ο πιο μισητός κακός ή ο πιο αστείος κωμικός, χωρίς να απογοητεύσει ούτε στο ελάχιστο.

5. Είναι σπουδαίος σε ό,τι και αν κάνει

Είτε πρόκειται για ταινία είτε για τηλεοπτική σειρά, ο Giamatti ξέρει ακριβώς πως να αποδώσει τον ρόλο του στο 100%. Η μετάβασή του στη μικρή οθόνη, μέσω της σειράς Billions, έχει αφήσει τους φανς του παραπάνω από ενθουσιασμένους. Κάτι μας λέει ότι θα διέπρεπε και στο stand up comedy. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.