Ο Johnny Depp γιορτάζει, σήμερα, 60 χρόνια ταλέντου, γοητείας και ζωής. Μία ζωή που θα μπορούσε να είναι και ταινία, γεμάτη εμβληματικά ειδύλλια (Winona Ryder για εσένα λέμε), επαγγελματικές επιτυχίες, μία γερή δόση αγάπης, αλλά και πόνου. Παρά τα σκοτεινά σημεία του, ο ηθοποιός έχει αποδείξει πως δεν τα βάζει κάτω και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που τον θαυμάζουμε.

Το Φεστιβάλ των Καννών, επιβεβαίωσε το παραπάνω για ακόμη μία φορά. Μετά την έντονη -και κυρίως δημόσια- δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Amber Heard και το βαρύ πλήγμα στη φήμη του, ο Johnny Depp "αναγεννήθηκε" και πάλι μέσα από τις στάχτες του και το κοινό στις Κάννες τον επιβράβευσε, χαρίζοντάς του την πιο θερμή υποδοχή.

Στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη με καταστάσεις, που -δυστυχώς- δε σχετίζονται με το υποκριτικό του ταλέντο και τους σπουδαίους ρόλους που έχει υποδυθεί ανά τα χρόνια.

Πρόκειται για κάποια σκάνδαλα, που έχουν ως επίκεντρο την ταραχώδη προσωπική ζωή του σταρ. Με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, κάνουμε μία αναδρομή σε αυτά που έπληξαν αλλά παραδόξως δε λύγισαν, ποτέ -όχι ανεπανόρθωτα τουλάχιστον- την εικόνα του ηθοποιού. 

Ένας βανδαλισμός και μία σύλληψη (1994)

Ο Johnny Depp τότε ζούσε τον έρωτά του με την Kate Moss, κάπου ανάμεσα σε ναρκωτικά, τσιγάρα, πάρτι, αλκοόλ και σεξ όπως περιγράφει στο βιβλίο της με τίτλο Champagne Supernova η δημοσιογράφος Maureen Callahan.

Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, το ζευγάρι έκανε άνω κάτω και κατέστρεψε το δωμάτιο στο οποίο διέμενε στο ξενοδοχείο The Markse, της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία κατέφτασε, ο Johnny Depp συνελήφθη και δεν άργησαν να εμφανιστούν οι φήμες πως ο ηθοποιός είχε επιτεθεί στην Kate. Ο ίδιος, διέψευσε τις φήμες και ανάμεσα στις διάφορες εξηγήσεις που έδωσε, είπε ότι για όλα φταίει ένα αρμαντίλο ή ότι κυνηγούσε μια γιγαντιαία κατσαρίδα. Ακόμα κι έτσι όμως, φρόντισε να πληρώσει όλα τα έξοδα.

Μεθυσμένος στην απονομή (2014)

Ο Johnny Depp είχε κληθεί στη σκηνή για την απονομή βραβείου στο ντοκιμαντέρ Supermensch: The Legend of Shep Gordon, στα Hollywood Film Awards. Κανείς όμως δεν έδωσε σημασία στον νικητή, αφού ο ηθοποιός ήταν αδύνατο να μιλήσει σωστά.

Μεταξύ άλλων, πέταξε μερικές βρισιές ενώ σε κάποια στιγμή είπε: "Αυτό είναι το πιο παράξενο μικρόφωνο που έχω δει ποτέ... Δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό το είδος ομιλίας... Γαμώτο... είναι μία από εκείνες τις νύχτες!", κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν ήταν μεθυσμένος ή υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.

Οι κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας από την Amber Heard

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο Johnny Depp βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην σύζυγό του Amber Heard στα δικαστήρια, μετά την καταγγελία της για ενδοοικογενειακή βία.

Η ηθοποιός τον κατηγόρησε και σε στήλη της Washington Post και, μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα, ο Depp, ο οποίος αρνήθηκε ότι τη χτύπησε, κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον της Heard και διεκδίκησε αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, ο Johnny Depp δικαιώθηκε από το δικαστήριο το οποίο έκρινε πως υπήρξε όντως δυσφήμιση του ηθοποιού και έτσι η Amber Heard κλήθηκε να πληρώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. "Οι ένορκοι μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Johnny Depp μετά από την ετυμηγορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.