Τα blockbusters που θα δεις φέτος το καλοκαίρι

Καρχαρίες, σούπερ ήρωες και διαστημόπλοια καταφθάνουν με φόρα στα θερινά σινεμά.

Η περίοδος που τα σινεμά γεμίζουν (λίγο παραπάνω) και τα ποπ κορν έχουν την τιμητική τους έχει ξεκινήσει. Τα blockbusters είναι εδώ για να γεμίσουν με εκκωφαντικές εκρήξεις τα καλοκαιρινά -ή έστω ανοιξιάτικα- βράδια μας.

Το νήμα έκοψε πρώτο το Avengers: Infinity War που έχει δημιουργήσει κανονική φρενίτιδα και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -και περισσότερο στη Δυτική.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού σούπερ ήρωες, καρχαρίες και διαστημόπλοια καταφθάνουν με φόρα στα σινεμά και αυτό το καλοκαίρι.

21 Ιουνίου - Ocean's Eight

Επικροτούμε τη θαρραλέα κίνηση των παραγωγών να γυρίσουν τούμπα μια τόσο κλασική ιστορία βασισμένη σε αντρική παρέα. Και μπράβο τους. Στα συν το καστ, με γυναίκες πολύ αγαπημένες: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway και Helena Bonham Carter.

21 Ιουνίου - Sicario 2: Day of the Soldado

Η πρώτη ταινία της σειράς δια χειρός Denis Villeneuve ακροβατούσε κάπου ανάμεσα στο σκληρό blockbuster και το arthouse δράμα. Εδώ φαίνεται τα πράγματα να πηγαίνουν πώς την πρώτη κατηγορία. Σίγουρα θα του δώσουμε μια ευκαιρία -αν όχι για τίποτα άλλο, σίγουρα για την αγάπη που τρέφουμε για τον προκάτοχό του.

Μέσα στον Ιούλιο - The Equalizer 2

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει την πρώτη ταινία, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και βάλε να την δεις μόνος ή με φίλους ένα βράδυ Παρασκευή. Σκληρή ταινία εκδίκησης με τον ειδικό σε αυτούς τους ρόλους Denzel Washington. Ελπίζουμε το sequel να κινηθεί στους έντονους ρυθμούς του πρώτου.

5 Ιουλίου - Ant-Man and the Wasp

​To 2015 η Marvel μας είχε ξαφνιάσει ευχάριστα με τον Άνθρωπο-Μυρμήγκι. Όσους από εμάς τουλάχιστον δεν γνωρίζαμε ότι αυτός ο ήρωας, παρότι ακούγεται τρομερά γελοίος αρχικά, κουβαλάει μαζί του ένα πολύ ενδιαφέρον story. Στα μεγάλ συν η παρουσία της Evangeline Lilly. Την οποία αγαπήσαμε στο Lost. Και την αγαπάμε ακόμη. Και θα την αγαπάμε στον αιώνα τον άπαντα, αμήν.

12 Ιουλίου - Skyscraper

Μια ταινία με πολλές εκρήξεις και πάρα μα πάρα πολύ ψηλά κτίρια, από τα οποία κρεμιέται ο The Rock, κατά κόσμον Dwayne Johnson. Θες και κάτι άλλο;

23 Αυγούστου - The Meg

​​​Μέσα από τα κινηματογραφικά χρόνια πολλοί τα έχουν βάλει με πελώριους καρχαρίες. Άλλοι επέζησαν κι άλλοι όχι. Αυτή την φορά όμως το πιο επικίνδυνο πλάσμα που θα δούμε στην οθόνη δεν είναι ο προϊστορικός τιτάνιος καρχαρίας αλλά η νέμεσίς του -ο άτρωtος Jason Statham. Κακόμοιρο ψαράκι, σε λυπόμαστε.

Μέσα στον Αύγουστο - The Spy Who Dumped me

Μπορεί σε κάποιον να μην αρέσουν οι κατασκοπικές ταινίες. Μπορείς ίσως να μην ενδιαφέρεται να δει μια παρωδία τους. Μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με το τεράστιο ταλέντο τηs Kate McKinnon που σπάει όλα τα ρεκόρ δημοτικότητας μέσω του Saturday Night Live. Παρόλα αυτά, σε αυτή την ταινία παίζει η Mila Kunis -λόγος αρκετός ακόμα και για τον πιο άπιστο Θωμά.

30 Αυγούστου - Mission Impossible: Fallout

Αισίως η έκτη συνέχεια μιας σειράς που κρατάει το όνομα του Tom Cruise αρκετά καυτό, παρόλες τις τελευταίες εμπορικές αποτυχίες του. Θα καταφέρει άλλωστε ο πιο μικρόσωμος action hero του κόσμου να σταθεί άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων για μια ταινία γεμάτη υπερβολική δράση και υπερβολικές ευρεσιτεχνίες;

Μέσα στον Σεπτέμβριο - The Predator

 

Είναι από εκείνες τις ταινίες που σημάδεψαν τα άγουρα κινηματογραφικά μας χρόνια. Και όσο κι αν θεωρούμε απίθανο να μας χαρίσει τις ίδιες συγκινήσεις με εκείνο το έπος του 1987 -με πρωταγωνιστή τον Arnie Schwarzenegger- η νοσταλγία είναι τάση κι εμείς λέμε να την τιμήσουμε άλλη μία φορά.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.