Ο Cameron Van Hoy θα σκηνοθετήσει την ταινία "The Prince" με τον Nicolas Cage σε σενάριο του David Mamet, όπως ανακοίνωσε η ομάδα παραγωγής της.
Στο cast συμπεριλαμβάνονται οι Andy Garcia, Scott Haze και Giancarlo Esposito.
Ο Van Hoy έκανε το ντεμπούτο του σε μεγάλου μήκους ταινία με το "Flinch" του 2021, αφού σκηνοθέτησε τρία μικρού μήκους φιλμ.
Η ταινία "The Prince" εξιστορεί την ταραχώδη οδύσσεια ενός εξαρτημένου ατόμου μέσα από τον υψηλού ρίσκου κόσμο της δύναμης, της ευχαρίστησης και του πόνου σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι προς την ανάρρωση.
Σύμφωνα με πηγές του Deadline, που είναι κοντά στο κινηματογραφικό έργο, πηγή έμπνευσης για τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της ταινίας, τον Parker που θα ενσαρκώσει ο haze ήταν ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, Hunter, τα θέματα κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ του οποίου έχουν συμπεριληφθεί στα απομνημονευματά του "Beautiful Things".
Ο Hunter Biden κρίθηκε ένοχος την Τρίτη στο Ντέλαγουερ για τρεις κατηγορίες κακουργημάτων που σχετίζονται με την αγορά όπλου το 2018.
Ο David Mamet αναφέρθηκε στην ταινία πριν από λίγους μήνες, σε μια συνέντευξη με τον podcaster, Άντριου Κλάβαν. "Αυτοί οι τύποι που έκαναν το "Sound of Freedom", ήρθαν σε μένα και μου είπαν: "Θες να γράψεις μια ταινία για εμάς;". Τους είπα: "Ναι, σίγουρα, τι έχετε;". Είπαν ότι ήθελαν να κάνουν μια ταινία για τον Hunter Biden" διευκρίνισε ο σεναριογράφος.
Ο David Mamet είπε ότι ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας δεν θα ονομάζεται Hunter Biden και ότι η ταινία δεν θα είναι ταξιδιωτικό ημερολόγιο.