Το μυθιστόρημα με τίτλο If Beale Street Could Talk, γραμμένο από τον James Baldwin το 1974, αποτελεί ένα εμβληματικό βιβλίο για την αφροαμερικανική κοινότητα. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε και στην κριτική της στους New York Times, η Joyce Carol Oates "το μυθιστόρημα τονίζει τους κοινοτικούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη μιας καταπιεσμένης μειονότητας, ιδιαίτερα αυτούς της οικογένειας, οι οποίοι λογικά δε θα είχαν τόση ένταση υπό άλλες συνθήκες. Καθώς η κοινωνία αποσυντίθεται συνολικά, η ενότητα στις μικρές κοινότητες θα γίνεται όλο και πιο σημαντική".

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποιον καλύτερο για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη πέρα από τον Barry Jenkins, τον σκηνοθέτη που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς μέσα από τη διεισδυτική του ματιά στο οσκαρικό Moonlight.

Από το trailer ήδη φαίνονται κάποιες εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στις δύο ιστορίες, κάποιες εσωτερικές δομές που περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο η Oates γράφοντας για τον μυθιστόρημα του Baldwin. Αφού κατά κάποιο τρόπο μέσα από τις οδυνηρές συνθήκες που βίωνε και βιώνει η κοινότητα των αφροαμερικανών, υπάρχει μια σπίθα αισιοδοξίας που τρεμοπαίζει κάπου στο βάθος.

Όσο για τη μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά; Η πιθανότητα ο Jenkins να μας χαρίσει άλλο ένα αριστούργημα φαντάζει πολύ πιθανή.

Από: Esquire US