Ένα από τα λαμπερά και μεστά ομολογουμένως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος του, έχοντας θέσει για μία ακόμη χρονιά τον πήχη ψηλότερα από πέρυσι. Για όσους δε μπορούν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και να ζήσουν την εμπειρία του μέσα από τις αίθουσές του, υπάρχει μία ωραιότατη λύση: Να τιμήσουν τις on line προβολές που κάθε χρόνο φροντίζει να έχει το φεστιβάλ για τους φανς του ανά τον κόσμο.

Πέντε νέες αξιόλογες ελληνικές ταινίες, που θα είναι διαθέσιμες έως τις 11:59 της Δευτέρας, βρίσκεις παρακάτω: 

Brando With A Glass Eye

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αντώνη Τσώνη έκανε πρεμιέρα στο Slamdance, προβλήθηκε ως sold out στις Νύχτες Πρεμιέρας και πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη, επειδή γιατί όχι; Ο Τσώνης έχει κάνει κάτι μαγικό: Μαζί με την παραγωγό και σύζυγό του Τία Σπανού, έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της νέας γενιάς ηθοποιών και αυτό φυσικά, βγαίνει και στο αποτέλεσμα που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την εξαιρετική μουσική του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Τσώνη στη Μελβούρνη για να την συνθέσει.

Όταν ο Λουκάς λαμβάνει μια πρόσκληση να σπουδάσει υποκριτική στη Νέα Υόρκη, κάνει μια ένοπλη ληστεία για τα χρήματα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο Λούκας τραυματίζει σοβαρά έναν αθώο και στη συνέχεια τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο, αναπτύσσοντας μια αναπάντεχη φιλία χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ξένια Ντάνια, Χαρά Μάτα Γιαννάτου

Killerwood

Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του, Broadway, ο Χρήστος Μασσαλάς επιστρέφει με ένα one man show στο οποίο υπογράφει σκηνοθεσία, σενάριο και μουσική. Όπως πάντα, τον χαρακτηρίζει η πρωτότυπη ματιά του: 

Ο Τίτος, ένας νεαρός σκηνοθέτης, ετοιμάζει την καινούργια του ταινία – ένα θρίλερ για μια σειρά ανεξιχνίαστων φόνων στη σύγχρονη Αθήνα. Έχουν όλοι αυτοί οι φόνοι τελεστεί από τον ίδιο κατά συρροή δολοφόνο; Είναι όλα στη σφαίρα της μυθοπλασίας;

Παίζουν: Βαγγέλης Δαούσης, Έλσα Λεκάκου, Ρούλα Πατεράκη, Τζόυς Ευείδη, Φοίβος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Πητίδης, Εύα Κουμαριανού, Rafael Papad, Νίκος Αρβανίτης, Αφροδίτη Κατερινοπούλου, Γιώργος Κατσούλας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Πηνελόπη Βαλτή, Gabriel Yared

Café 404

Ο Αλέξανδρος Τσιλιφώνης ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και εδώ έχουμε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του - που έπεισε την πάντα επιλεκτική Μαρία Ναυπλιώτου να συμμετέχει. Δε λέει κάτι αυτό; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Ο Τζίμι παλεύει να κρατήσει ζωντανό το ξεχασμένο Café 404. Μια μυστηριώδης τσάντα φέρνει την ελπίδα για σωτηρία, αλλά με τι κόστος; Η απληστία, οι εγκληματίες και η αστυνομία οδηγούν την κατάσταση στο χάος, απειλώντας ό,τι έχει απομείνει.

Παίζουν: Ντιμίτρι Γκριπάρι, Τζερόμ Καλούτα, Margaux Καραγιάννη, Αντώνης Τσιoτσιόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου

Κρέας | Meat

Δε μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενική με τον Ακύλλα Καραζήση. Για μένα, το όνομά του είναι κίνητρο να παρακολουθήσω ό,τι κι αν αποπειράται να κάνει. Συνεπώς, στο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του, ο Δημήτρης Νάκος έπεσε διάνα. 

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Την προηγούμενη μέρα ο γιος του Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας είναι ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία που ο Τάκης έχει στη δούλεψή του από μικρό. Ο Τάκης πρέπει να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift

Δημήτρης Νάκος

Έχω κάτι να πω | The Philosopher (I Have Something to Say)

Πάνε 24 χρόνια από το Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας του Στράτου Τζίτζη. Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες, ενδεχομένως για κάποιους να είναι η πιο χαρακτηριστική. Το Έχω Κάτι Να Πω είναι μία καυστική κωμωδία καταστάσεων - και αυτό είναι το μοναδικό που μπορώ να πω.

Η κωμωδία ενός σκεπτόμενου ανθρώπου που θέλει να πάρουν σοβαρά τις φιλοσοφικές του απόψεις ενώ αυτός δεν είναι παρά ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης. Ο Σταύρος διδάσκει σε μια σχολή κινηματογράφου. Θέλει τα σενάρια να έχουν κάποιο βαθύ νόημα. Έτσι, έχει ελάχιστους σπουδαστές στην τάξη του και χάνει τη δουλειά του. Αποφασίζει να γράψει τις σκέψεις του για το βαθύτερο νόημα σε ένα βιβλίο. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν. Τότε βρίσκει μια απρόσμενη αναγνώστρια…

Παίζουν: Αντίνοος Αλμπάνης, Ζέτα Δούκα, Γιάννης Ζουγανέλης, Ματίλντα Τζίτζη, Βίβιαν Κοντομάρη, Χρήστος Σαπουντζής, Αναστασία Δέλτα, Φένια Αποστόλου
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.