Η δύσκολη μοναχική ζωή ενός καλλιτέχνη. Τα ψυχολογικά προβλήματα μίας ιδιοφυΐας. Η οικονομική ανέχεια. Το κομμένο αυτί για χάρη μίας πόρνης. Όλα αυτά, αλλά κυρίως η μαγείας της ιμπρεσιονιστικής ματιάς στη ζωγραφική του Vincent Van Gogh παίρνουν σάρκα κι οστά στη βιογραφική ταινία διά χειρός Julian Schnabel που ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα At Eternity's Gate.

Πολλά χρόνια μετά τον Χριστό ("Ο τελευταίος πειρασμός", 1988) ο Willem Dafore καλείται να φέρεις εις πέρας μία δύσκολη αποστολή: να ντυθεί τα ρούχα, τα πινέλα και την ταλαιπωρημένη ψυχοσύνθεση του Ολλανδού ζωγράφου σε ένα φιλμ που φροντίζει να ακολουθεί τον ιμπρεσιονιστικό τρόπο που έβλεπε ο τελευταίος τον κόσμο στις σκηνές του. 

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας κι αναμένεται να κλείσει το αντίστοιχο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, έχει ήδη δεχθεί αποθεωτικές κριτικές από αρκετούς ειδικούς, τόσο για τη κινηματογράφησή της όσο και για την ερμηνεία του Dafoe, ο οποίος άλλωστε λάμπει κάθε φορά που αποφασίζει να παίξει σε βιογραφία.

Όσο για το πότε θα έρθει στα μέρη μας; Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία διανομής της, γνωρίζουμε όμως πως στην Αμερική θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου. Ελπίζουμε μόνο να μην αργήσει η κάθοδός της και στην Ελλάδα.