Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που έχει μεγαλώσει με το Tron. Η εμβληματική -σχεδόν προφητική- ταινία του 1982 έχει μείνει στο μυαλό πολλών και έριξε τον σπόρο για τον άνθρωπο μέσα σε ψηφιακό περιβάλλον πολύ πριν το Matrix.
Ένας από τους ανθρώπους που τον καθόρισε το πρώτο Tron είναι και ο Jared Leto , o πρωταγωνιστής της νέας ταινίας Tron: Ares. Και μόλις έγινε η μεγάλη πρεμιέρα στο Los Angeles που ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Δείτε κάποια video και εικόνες και συνεχίζουμε.
Όπως βλέπετε είχε μέχρι και Tesla Optimus να κάνει μαγκιές στον Jared Leto ενώ φυσικά και μεγάλο ατού της ταινίας (και της πρεμιέρας) είναι ο τρομερός Jeff Bridges -που έχει παίξει και στα δύο προηγούμενα Tron και Tron Legacy.
Για το πρώτο Tron έχουν ειπωθεί πολλά και παραμένει μια cult ταινίας επιστημονικής φαντασίας που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τους κριτικούς. Το μεγάλο θέμα ήταν το Tron Legacy που επίσης έθαψαν οι κριτικοί αλλά για μία ακόμη φορά η ταινία επίσης έγινε cult και είχε ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών από τους μοναδικούς Daft Punk.
Στο Tron: Ares η Disney κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει οπωσδήποτε δύο πράγματα: τρομερά visuals και soundtrack από το πάνω ράφι. Και αυτό σημαίνει πλέον Nine Inch Nails. Και όπως φαίνεται τα κατάφερε και τα δύο. Ας δούμε τι λέει το Hollywood Reporter για το soundtrack: "παίρνει μια σημαντική δόση αδρεναλίνης από τη συναρπαστική μουσική των Nine Inch Nails, που εδώ αναφέρονται με το όνομα της μπάντας τους και όχι με τα πιο συνηθισμένα ονόματα Trent Reznor και Atticus Ross".
Φυσικά από όλους εκθειάζονται τα οπτικά εφέ και οι σκηνές δράσης. Πάντως στο πάντα έγκυρο Rotten Tomatoes έχει 57% που είναι πάνω από τον Tron Legacy και λίγο πιο κάτω από το πρώτο Tron.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να το δούμε και στην Ελλάδα και τότε θα πούμε πολλά περισσότερα. Άλλωστε είμαστε φανατικοί το Tron και σίγουρα θα κάνουμε σημειολογία και συγκρίσεις με τα προηγούμενα.