Jack Nicholson, Heath Ledger, Jared Leto και πλέον Joaquin Phoenix. Η πολυαναμενόμενη ταινία του Todd Phillips που είναι το origin story ενός εκ των δημοφιλέστερων villains της pop κουλτούρας μόλις απέκτησε το πρώτο της teaser trailer. Η ιστορία τοποθετείται χρονικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τον χαρακτήρα του Joker να ακολουθεί καριέρα stand-up κωμικού. Οι απελπισμένες του προσπάθειες να γίνει διάσημος, τον οδηγούν τελικά στον κόσμο της παρανομίας.

"Η μητέρα μου πάντα λέει να χαμογελώ και να δείχνω χαρούμενος. Μου είπε ότι έχω έναν σκοπό, να φέρω γέλιο και χαρά στον κόσμο" αναφέρει η περσόνα του Phoenix, την ώρα που τον βλέπουμε να οδηγείται σιγά-σιγά προς τον κόσμο της τρέλας.

Το σενάριο υπογράφει (μαζί με τον Phillips) ο Scott Silver (The Fighter) και πέρα από τον Phoenix πρωταγωνιστούν ακόμη οι Zazie Beetz, Robert De Niro, Brett Cullen, Douglas Hodge και Frances Conroy, ενώ στο ρόλο του νεαρού Bruce Wayne θα δούμε τον Dante Pereira-Olson.

Το αν το Joker αποδειχτεί μία σπουδαία κινηματογραφική ιδέα ή ένα τεράστιο λάθος, θα το μάθουμε στις 4 Οκτωβρίου, όταν και η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.