Μία βιογραφική, δραματική ταινία αποτελεί το νέο υποκριτικό εγχείρημα του Tom Hanks. Στο A Beautiful Day in the Neighborhood της Marielle Heller (Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;, 2018), ο 63χρονος οσκαρικός ηθοποιός υποδύεται τον πιο διάσημο παρουσιαστή παιδικών εκπομπών στην αμερικάνικη τηλεόραση: τον Fred Rogers που από το 1968 μέχρι το 2001 παρουσίαζε το πρόγραμμα Mister Rogers' Neighborhood, βραβευμένο με Emmy Πρωινής Ζώνης Καλύτερου σεναρίου σε παιδική σειρά.

Το φιλμ είναι βασισμένο σε ένα προφίλ του αμερικάνικου Esquire για τον Rogers, με την υπογραφή του Tom Junod από τον Νοέμβριο του 1998. Τον δημοσιογράφο ενσαρκώνει ο Ουαλός Matthew Rhys. 

Σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly, η Heller ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Hanks ήταν η πρώτη της επιλογή για τον ρόλο του τηλεπαρουσιαστή, παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζουν σαν χαρακτήρες. "Ακόμα και η φωνή του Tom είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του Rogers. Είναι δυνατή, έντονη. Ο Tom είναι πάντα διαχυτικός, ακόμα και με τους αγνώστους. O Rogers, από την άλλη, μιλούσα αργά, χαμηλόφωνα, έκανε μεγάλες παύσεις, όπου παρέμενε σιωπηλός και σε έφερνε σε αμηχανία". 

Ο Hanks πάντως έκανε την έρευνά του, προτού αναλάβει και επίσημα τον ρόλο.  Σύμφωνα με τη χήρα του Fred Rogers, Joanne, η πρώτη ερώτηση που της έκανε ο χολιγουντιανός σταρ αφορούσε τη χαρακτηριστική φωνή του άντρα της. Εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι ακόμα και στο σπίτι μιλούσε το ίδιο σιγανά και αργά και δεν παρέλειψε να του τονίσει ότι τον θεωρεί τον κατάλληλο άνθρωπο για να "ζωντανέψει" τον αγαπημένο της Fred. 

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι Susan Kelechi Watson και Chris Cooper.


Το A Beautiful Day in the Neighborhood θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.