Οι ερμηνείες των Jeff Bridges, John Goodman και Steve Buscemi στο The Big Lebowski άφησαν εποχή. Το αριστούργημα των αδερφών Coen ήταν φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε χαρακτήρας να χαράσσεται βαθιά στην μνήμη. Ακόμα κι όταν ένας ρόλος ήταν τόσο υπερβολικός όσο αυτός που υποδύθηκε ο John Turturro. Ο Jesus Quintana, ο πρωταθλητής του bowling με τα μοβ, κατάφερε να κλέψει τη δόξα σε μερικές σκηνές ακόμα κι από τον The Dude.

Το 2016 κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες που ήθελαν τον Quintana να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και τον Turturro να βρίσκεται πίσω από το project σε ρόλο σεναριογράφου, σκηνοθέτη και ηθοποιού. Το The Jesus Rolls -spinoff του The Big Lebowski- βρισκόταν στα σκαριά με σκοπό να ακολουθήσει τα βήματα του Quintana και την προσπάθειά του να το σκάσει από το μακρύ χέρι του νόμου. Το περασμένο καλοκαίρι η Screen Media αγόρασε τα δικαιώματα του project. Τώρα έχουμε το πρώτο trailer σε άπταιστα ιταλικά, αφού σε λίγο καιρό η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην γειτονική χώρα ενώ το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις αρχές του 2020.

Ευτυχώς, το trailer μοιάζει υπέροχα παράξενο -φέρνοντας στο νου το στυλ των αδελφών Coen- με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μετάφραση. Ο Turturro φαίνεται σα να έχει ταξιδέψει κατευθείαν από τα πλατό του The Big Lebowski ενώ το υπόλοιπο cast λάμπει και μόνο με την παρουσία του: με τους Bobby Cannavale, Jon Hamm, Susan Sarandon, Audrey Tautou και Christopher Walken να ξεχωρίζουν.

"Βασικά παρακολουθούμε τον τρόπο που ο Jesus βγαίνει από τη φυλακή. Είναι μία κωμωδία αλλά μία πολύ ανθρώπινη κωμωδία που δείχνει πόσοι χαζοί είναι οι άντρες" δήλωσε, πριν κάποιους μήνες, στην Independent ο Turturro. Γιατί ίσως, τελικά, ζούμε στις κατάλληλες εποχές για να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο spinoff, αν αναλογιστούμε ότι χαζοί άντρες βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις αυτού του πλανήτη.