Αν μη τι άλλο, το 2020 ήταν μία άκρως παραγωγική χρονιά για τον Ryan Murphy (Nip/Tuck, American Horror Story, The People Vs. OJ: American Crime Story) και δη στην πλατφόρμα του Netflix. Τον Μάιο κυκλοφόρησε τη μίνι σειρά Hollywood, τον Ιούνιο τη 2η σεζόν της σατιρικής σειράς The Politician και μες στον Σεπτέμβριο την ταινία The boys in the band και τη σειρά, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο ελληνικό Netflix, το Ratched με τη συναρπαστική ερμηνεία της Sarah Paulson.

Πρόκειται για ένα horror series, που αποτελεί prequel του αριστουργήματος του Milos Forman "Στη Φωλιά του Κούκου"(1975) με τον Jack Nicholson και αναβιώνει τον ρόλο της νοσοκόμας Mildred Ratched πριν τα γεγονότα της ταινίας. Η ηρωίδα θυμίζει τον Dr Jekyll και τον Mr. Hyde. Αν και φαίνεται καλή και αγαθή, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ένα πλάσμα που φαίνεται να τρέφεται από τα απάνθρωπα πειράματα που λαμβάνουν χώρα στην ψυχιατρική κλινική Lucia που επέλεξε να δουλεύει.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Variety, η Paulson αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τη 2η σεζόν της σειράς. Ένα από αυτά είναι ότι όταν το Netflix έδωσε το πράσινο φως στον Murphy να ξεκινήσει γυρίσματα για το σόου, τού είχε ζητήσει εξαρχής να παραδώσει δύο κύκλους, συνολικά 18 επεισόδια -ο πρώτος αποτελείται από 8 και ο δεύτερος από 10. 

Η πρεμιέρα της 2ης σεζόν θα καθυστερήσει

Οι λόγοι είναι δύο: Ο κυριότερος αφορά την πανδημική κρίση του κορονοιού με την οποία συνεχίζεται να βρίσκεται αντιμέτωπος ο πλανήτης. Ο δεύτερος σχετίζεται με το φορτωμένο πρόγραμμα του σκηνοθέτη.

"Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο πλατό με ασφάλεια. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη. Επίσης, ο Ryan έχει αρκετά πρότζεκτ που τρέχουν, συνεπώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα είναι έτοιμη η συνέχεια της σειράς", εξηγεί η ηθοποιός για να καταλήξει: "Προσωπική μου άποψη είναι ότι μάλλον θα έχει τα μεγάλα διαλείμματα του The Crown -το παρακολουθώ φανατικά- μεταξύ των σεζόν. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσα ίσα που αυξάνει την προσμονή του κοινού, τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με εμένα".

Ποια θα είναι η υπόθεσή της 

Σύμφωνα με την Paulson, σκοπός του Murphy είναι να ταξιδέψει τη νοσοκόμα Ratched στη δεκαετία του 1970 και στο Salem State Hospital, όπου λαμβάνει χώρα η δράση του "Στη φωλιά του κούκου". Παρ' όλα αυτά, η ίδια δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι η 2η σεζόν θα οδηγήσει την ηρωίδα στα γεγονότα του βιβλίου και κατ' επέκταση της ταινίας. Ο λόγος; "Τότε, η ιστορία και το φινάλε της θα είναι προβλέψιμα και αυτό είναι κάτι που με βεβαιότητα δεν θέλει ο σκηνοθέτης μας", σημειώνει η ηθοποιός, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας για μία μεγάλη ανατροπή.