3 σειρές για τον Νοέμβριο

Μία ολοκαίνουργια παραγωγή και δύο νέες σεζόν δημοφιλών σειρών ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στη μικρή οθόνη.

Η πανδημική κρίση έχει τόσο καθυστερήσει, όσο και παγώσει τις πρεμιέρες τηλεοπτικών παραγωγών που βρίσκονταν στα σκαριά και ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την προβολή τους πριν εκπνεύσει το 2020, κάτι που είναι εμφανές στη μικρή τηλεοπτική σοδειά του Νοεμβρίου. Ωστόσο, τρεις πολυαναμενόμενες σειρές δηλώνουν παρούσες και ξεχωρίζουν στη λίστα του τρέχοντος μήνα στη μικρή οθόνη.

The Crown - 4η σεζόν

Δεν είναι λίγες οι φορές που η βρετανική μοναρχία έχει εμπνεύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η περίπτωση του The Crown όμως διαφέρει. Η πολυβραβευμένη τηλεοπτική παραγωγή αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, καθώς έχει καταφέρει να παραμείνει όσο πιο πιστή γίνεται σεναριακά στα πραγματικά γεγονότα, χάρη στη σχετικά ακριβή ιστορική απόδοση της βασιλείας της Ελισάβετ Β', συστήνοντάς μας τη γυναίκα πίσω από τη βασίλισσα.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2016 με την πρώτη σεζόν να καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της Ελισάβετ με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας το 1955, την δεύτερη την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού Harold Macmillan, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964 και την τρίτη  τις δύο περιόδους του Harold Wilson ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976.

Η ολοκαίνουργια, τέταρτη σεζόν μας ταξιδεύει στη δεκαετία του '80, όπου η Ελισάβετ συγκρούεται με την πρωθυπουργό Margaret Thatcher, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος κάνει έναν θυελλώδη γάμο με τη λαίδη Diana Spencer.

Πρεμιέρα: 15/11, Netflix

Small Axe

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Steve McQueen για την ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη, παραδίδοντας τη δραματική ανθολογική σειρά Small Axe.

Αποτελείται συνολικά από μόλις 5 επεισόδια, που με φόντο τις πολύχρωμες δεκαετίες του ’70 και του ’80, παρουσιάζουν αληθινές ιστορίες θάρρους, ελπίδας και επαναστατικότητας με πρωταγωνιστές πρόσωπα, τα οποία μέσα από περιστατικά βίας και ρατσισμού, συνέβαλαν στην προάσπιση του δικαιώματος στην ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των μειονοτήτων. 

Πρεμιέρα: 16/11 BBC, COSMOTE TV

His Dark Materials - 2η σεζόν 

Βασισμένη στην ομώνυμη τριλογία φαντασίας του Philip Pullman, "Η τριλογία του κόσμου", η σειρά ακολουθεί την Lyra, μία νεαρή ορφανή που ταξιδεύει ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους για να βρει τον απαχθέντα φίλο της και οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με ένα μυστηριώδες αγόρι τον Will. Η πρώτη σεζόν βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο "Το αστέρι του βορρά" -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός-, ενώ η δεύτερη στο δεύτερο βιβλίο "Ο Άρχοντας των δύο κόσμων" -κυκλοφορεί επίσης από τον Ψυχογιό. 

Πρεμιέρα: 16/11 ΗΒΟ, Νova

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.